Gyurkity Péter

Módosítja telefonjainak külsejét a Sony

A várható változtatásokat a cég is megerősítette, valóban búcsúzik az OmniBalance.

A Sony által piacra dobott Xperia okostelefonok kapcsán a külső meglehetősen megosztó tényezőnek számít, hiszen míg sokaknak bejön a szögletes, egyszerű dizájn, addig mások kifejezetten gyűlölik azt, és a riválisok által az utóbbi években bevezett módosítások sorát hozzák fel követendő példaként. A jelek szerint a cég is meggondolta magát, ezért változtatnak az eddigi irányon.

A hivatalos formában OmniBalance névre hallgató dizájn több szempontból valóban idejétmúltnak tűnik (már amennyiben a néhány hétig „menő” slágerkütyüknél van értelme ilyesmiről beszélni), ez azonban a jövőben megváltozhat. Korábban már mi is beszámoltunk ilyen értelmű pletykákról, nemrég azonban Kenicsiro Hibi, a Sony India marketingigazgatója válaszolt a hasonló irányú kérdésekre, ebből pedig kiderült, hogy egy új generáció piacra dobásán dolgoznak, amely teljesen újragondolt dizájnra épülne, vagyis végleg lemondana az OmniBalance alkalmazásáról.

A jelenlegi formát a Mirai kódnévre hallgató frissítés váltaná le, bár arról még nem beszélnek, hogy ennek keretében pontosan mire is számíthatunk. Valószínűnek (és logikusnak) tűnik, hogy lekerekített, az új technológiákra épülő megoldást választanak házon belül, azt ugyanis megemlítették, hogy több riválisuk valóban az előlapi keret visszaszorítását és az eltérő képátlók alkalmazását igyekszik minél több felhasználó számára elérhetővé tenni. A várható bemutatkozási dátumról szintén nem esett szó, ezzel kapcsolatban azonban van mire alapoznunk.

A Sony ugyanis hagyományosan évente kétszer mutatja be újdonságait, ezek először a februári MWC alatt, majd pedig a szeptember elején esedékes IFA során jelennek meg a nagyközönség előtt – valószínű tehát, hogy februárban ismerhetünk majd meg több új megoldást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #5
    Jelenlegi megjelenésükben volt a plussz! Ha ezt is elvetik piskóta forma miatt, kell a francnak többé!! Akkor jó lesz az ALMA is vagy a Samu ha mind egyforma.
    Vagy egy okosabb Kínai gyártó aki inkább egyedi "elegánsabb" formavilággal adja ki a telefonjait.
  • gosub #4
    Soty Z3C telóm van. Nem a dizájn a szar hanem a hardwer. Ezen 2 éven belül minden elromlik. A kijelző elválik, érintő elromlik az usb-t ha használod tönkremegy, jack aljzat szintén, kameramodul szintén. A gumírozott ajtócskák elfáradnak, kipotyog. Mivel mégse vízálló, csak míg vadi új, ezért javításkor pusztán szivatás a ragasztás szétszedése.
    A trilumios kijelző színei fosok, mindent áthat a kékje, a kamera képe kikapcsolhatatlanul túlélesít, a 4k egy interpolált kamu fos, átlag alatti dinamika, foltos színekkel.
    A teljesítmény rendben van, ennyi a pozitívuma. Többet nem veszek sonyt.
    Ha nem megy a kupi nem a bútorokat kell lecserélni!
  • nortu30 #3
    Nekem meg a szögletes sz*r a f*s, ezért nem vettem Sonyt már jó ideje. Ennyit erről.
  • CairoJack #2
    Z1Compact, Z3, Z5 és X. Ezek a Sony telóim voltak, mostanában és bár az Z1C-t és a Z5-t még ma is használom, messze az X volt a legjobb, ami a kényelmet (ergonomia) és a formavilágot illeti. Más kérdés, hogy nem volt vízálló, és hulladék volt a hardver, ezért eladtam, és az volt az utolsó Sony telóm, azóta S7 Edge van (szerk: ez se egy nagy eresztés, szerinte a Z5 jobb volt a maga hibáival együtt is).
    Az azóta kiadott összes Sony-tól hányok. A mostani, lumia koppincs dizájn hihetetlenül ronda, és kényelmetlen. Amúgy ügyes volt a Sony lemásolta egy bukott éra, bukott telefonjainak bukott külsejét, dobta a vízállóságot, a minőségi anyagokat, és az erős hardvert. Az árcímke maradt.
    A vevők meg - mint én - mentek. Fele annyi telót sem adnak el ma, mint a Z sorozatból.
    TAPS!
    (Meg is érdemlik a sorsukat a kretének).
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2017.10.03. 01:02:49
  • TokraFan #1
    Akkor biztos ez is ilyen lekerekített sz*r lesz, mint a többi f*s...