Berta Sándor

Új Samsung flashmemóriák kifejezetten autókhoz

A dél-koreai konszern külön memóriákat készít a gépkocsikhoz.

A Samsung bejelentette, hogy gyártani kezdte az embedded Universal Flash Storage (eUFS) nevű memóriachipeket, amelyek kifejezetten a járműipar számára készülnek. A gyors és megbízható chipeket a sofőröket segítő rendszerekbe (ADAS), a következő generációs műszerfalakba, az informatikai és szórakoztató rendszerekbe, valamint a hátsó ülésekhez kapcsolódó megoldásokba építhetik be.

A mostani bejelentés is azt támasztja alá, hogy a Samsung számára egyre fontosabb az autóipar és az, hogy az ágazatban egyre meghatározóbb szerepet töltsön be. A gyártó egyébként már most is szállít LPDDR4 és eMMC 5.1 memóriákat az Audinak, továbbá az Exynos 9 System-on-Chippel is jelen van a piacon.

Az eUFS memóriákból a vállalat 64 és 128 gigabájtos változatokat gyárt majd. Az új flashmemóriák megfelelnek az UFS 2.1 JEDEC-szabványnak. A 128 gigabájtos verzió maximális olvasási sebessége akár 850 MB/s is lehet, ami a 3,4-szerese az eMMC 5.0 szabványú chipekének, melyeknél ez az érték 250 MB/s. Az eUFS nagyobb teljesítménye lehetővé teszi az audiotartalmak jobb kezelését, a beszédparancsok jobb feldolgozását, a navigációs információk gyorsabb lekérdezését, s a nagyobb teljesítményű informatikai és szórakoztató rendszerek, illetve a gyorsabb közösségi média alkalmazások kifejlesztését.

Az eUFS különösen megbízható a hibajavításban, s az I/O-hibákat hardveresen ismeri fel és javítja ki. Az adatcellák továbbfejlesztett kezelése és frissítése biztosítja, hogy a tárolt adatok hosszú ideig megmaradnak. A vezérlőegységbe beépített hőmérsékletszenzor pedig arról gondoskodik, hogy az eUFS hőmérséklete ne lépje túl a határértékeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!