SG.hu

Bevásárolta magát a Google a HTC-hez

1,1 milliárd dollárt fizetnek azért, hogy átvehessék a tajvani cég 2000 okostelefonos szakemberét és használhassák a fejlesztéseit.

A Google és a HTC bejelentette, hogy a HTC bizonyos munkatársai, akik már korábban is a Pixel telefonok fejlesztésén dolgoztak, most hivatalosan csatlakoznak a Google csapatához. A Google 1,1 milliárd dollárt fizet a HTC-nek, ugyanakkor a HTC szellemi tulajdonát illetően nem kizárólagos licenc szerződést írt alá a két fél. A megállapodás a két vállalat közti hosszú távú stratégiai kapcsolat megerősítését jelenti, melynek középpontjában a prémium okostelefonok fejlesztése áll. A Google ezáltal kiváló és tapasztalt, a hardverekhez és az okostelefonokhoz értő szakembereket szerez, míg a HTC jobb pénzügyi helyzetbe kerül.

A webes óriás célja valószínűleg közvetlen konkurenciát állítani az iPhone számára. Az Apple asszisztense, a Siri a Binget használja a Google keresője helyett, de térképeknél sem függnek tőlük, van saját Apple Maps, no meg zene (Music) és felhőtárhely (iCloud) is. A Google ugyanígy tesz saját térfelén, de míg az Apple-nek ehhez szoftveres téren, addig a Google-nek hardverben kell erősítenie. Más magyarázatot nehéz találni erre a befektetésre, hiszen a Pixel első generációjával sem volt semmi baj (kamerája a legjobb a piacon!), de a jobb integrációhoz szorosabbra kell fonni a szálakat, fel kell gyorsítani a fejlesztéseket, és ez csak házon belül működhet. Csak így lehet olyan dolgokat megvalósítani, mint például egy saját Bixby gomb a Google asszisztensének elindítására.


A Google számára a hardver ugyanolyan fontossá vált, mint az Android operációs rendszer vagy a YouTube, csak így tud egy integrált terméket piacra dobni, ami nélkül viszont lemarad a versenyben. Ugyanazt csinálják, mint amit a Microsoft a Surface esetén. A tranzakció várhatóan 2018 év elején zárul le, a szükséges jóváhagyási folyamatok után. A bejelentés szerint a HTC a U11 után már a következő csúcskészüléken dolgozik, és bővíteni akarják virtuális valóság platformjukat, a VIVE üzletágat és a dolgok internetének területét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nabateus #2
    Haha, jogos.
    De remeljuk most nem az fog tortenni.
    Egyreszt nem felvasarlas igy nem kizarolagos donteshozatali joga lesz az Alphabetnek,(igaz az HTC lassan egyedul is kinyirja magat) masreszt kell nekik a hardver. Plusz szerintem a nev is, az HTC a ceg benazasai ellenere meg mindig jol cseng, segit a konkurencia ellen.
    Orulnek ha megmaradna, nagyon kellemes telefonjaim voltak toluk,talan ujra magukra talalnak.
  • TSImike #1
    Motorola is volt még egy ideig...