SG.hu

Digitális oktatást ígér a magyar kormány

Az esélykülönbségek felszámolására és az államhatárokon átlépésre kínál lehetőséget a digitális oktatás - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a jövő héten első alkalommal megrendezendő Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás (DOKK) mai beharangozó sajtótájékoztatóján.

Rétvári Bence megjegyezte: egy nehezebb és egy jobb helyzetű iskola "ugyanazt a tartalmat ugyanazokkal az impulzusokkal tudja ugyanabban a digitális környezetben átadni", az oktatási anyagok pedig a határon túl, akár a diaszpórában élő magyar gyermekek számára is elérhetők. Ami a nemzeti köznevelési portálra felkerül, az mind ingyenesen elérhető tartalom, mert a közjót építi, a közös tudásunk része - hangsúlyozta az államtitkár, fontosnak nevezve, hogy így a korábbinál sokkal többen juthatnak hozzá ezekhez az anyagokhoz. A digitális tananyagok a digitális nemzetegyesítésnek is fontos részei - fogalmazott Rétvári Bence, aki kiemelte a közös tudás, műveltség összekötő erejét.


Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos közölte: a kormány által tavaly elfogadott digitális oktatási stratégia kidolgozását és végrehajtását teljes körű szakmai egyetértés övezi. Hozzátette, hogy a világ kevés államában van ilyen program. A kormányzat szándéka az, hogy minden magyar polgár a digitális átalakulás nyertesévé váljon, a folyamat során pedig ne keletkezzenek újabb, ezúttal digitális megosztottságok. Két-három év múlva az eszközellátottság tekintetében nem lehet majd a magyar köznevelési, szakképzési intézményekre ráismerni - jelentette ki a miniszterelnöki biztos, megjegyezve, hogy a hazai rendszer büszkén vállalhatja az összevetést az osztrákkal, a hollanddal vagy a finnel.


Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke az eseményen arról beszélt, hogy egy tavaly indult, 2020-ban záruló uniós projekt keretében 45,3 milliárd forintból hajtanak végre 70 ezer informatikai eszköz beszerzéséből, pedagógiai módszertani programokból és wifi-hálózatok kiépítéséből álló fejlesztést. A közép-magyarországi régióban ezt 7,5 milliárdos hazai forrásból finanszírozott program egészíti ki. Horváth Ádám, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ divízióvezetője a sajtótájékoztatón közölte, jövő pénteken a Budapesti Műszaki Egyetem informatikai karának épületében három helyszínen, 35 előadóval 32 digitális mintaórát mutatnak be az érdeklődő diákoknak, pedagógusoknak és szülőknek. Kitért arra, hogy a program októberben jövő áprilisig tartó, minden tankerületet érintő országjárásra indul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #3
    Vásárolható és üzembe helyezhető PC-k:

    - Mészáros Nemzeti PC sorozat modelljei (Gáz-10, Gáz-20, Gáz-30, Gáz-50 - laptop),
    - Garancsi Market-PC & Munkaállomás széria,
    - Tiborc Hazaffy-PC széria.

    Oprendszer: Nemzeti (keresztény és magyar) OS, kódnév: Felcsút.

    Hardveres hátsóajtók a TPM-ben, illetve erre dedikált chip az alaplapon: Anti-Soros processzor. (Anti –Soros Processor – gyártó Kína.) Hardveres keylogger, valamint a diszk adatai automatikusan és kötelezően tükrözve a Nemzeti Adatbiztonsági Felhőbe, (fenntartó: Nemzetbiztonsági szolgálat, Rendőrség, NAV közösen) erre szolgáló, felhasználó által nem befolyásolható hardveres modul.

    Szoftverek és internetes elérhetőségek: minden olyan szoftver és netes elérhetőség tiltása, ami a Soros-tervhez köze van, a tiltandó elemek listája automatikusan frissül az usereknél, attól függően, hogy a Kormány éppen kit és mit tart ellenségnek. Alapból és mindig is tiltott: összes párt honlapja a Párton kívül, összes civil szervezet honlapja, CEU honlap, Facebook és Google. A zemberek védelmét a sorosista mételytől további kifinomult, Kinából átvett megfigyelési és beavatkozási technológiák biztosítják, kiküszöbölve az Ideológiától (NER) és az aktuális propagandától történő elhajlásukat. E rendszereket szintén az NBSZ, a Rendőrség, és a NAV biztosítja!

    Csak így lehet megakadályozni, hogy Soros mellett, a zöld és szürke alienek, az annunakik, valamint a Szíriusz bolygó bűnös, undorító, genderszakos balliberális söpredéke megtámadja az Igaz Magyar Emberek emelkedett lelkét, megmételyezze odaadó rajongásukat Őfelsége a Miniszterelnök Úr, és a Nemzetért fáradhatatlanul dolgozó Pártja felé!!! Nem leszünk gyarmat!

    (#Szarkazmus megvan, ugye?)
  • esztyopa #2
    Dehogy blabla !
    Megkezdődhet a *kakaóálló*többmillás számítógépek rendszerbe állítása !
    Így már a másod,és harmadunokatestvérek is förödhetnek az EU-s pénzekben/na meg a MI adó,és büntiforintjainkban./
    Eljön már a Káanán...azoknak - persze- akik a *kör közepén állnak*
  • kékherceg #1
    Hát ez egyelőre csak blablalba...