SG.hu

4G labort létesített a Vodafone az Óbudai Egyetemen

Másfél év tervezés és kollaboráció eredményeként született meg a Vodafone 4G Labor az Óbudai Egyetem Kandó Kálmány Villamosmérnöki Karán.

Megépült az Óbudai Egyetem 4G laborja a Vodafone Magyarország jóvoltából, így a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán működő Híradástechnika Intézet hallgatói már a gyakorlatban is végezhetnek méréseket a teszthálózaton. Az első félévtől működő új laborban eddig csak elméletben elsajátított tudásukat bővíthették a diákok. A 4G bázisállomás telepítésével a Vodafone célja olyan valós gyakorlati tudás megszerzésének biztosítása, amelyet a hallgatók tanulmányaik befejeztével munkájuk során is alkalmazni tudnak.

Az Óbudai Egyetem Híradástechnika Intézetének tesztlaborjában egy 2G mintahálózat, valamint egy 3G protokol teszter már eddig is a diákok rendelkezésére állt, a 4G hálózatról korábban azonban csak elméleti tudást szerezhettek. Az Óbudai Egyetem tantervének megfelelően a gyakorlati képzést megelőző félévben a diákok elméletben sajátítják el a szükséges ismereteket, majd ezek birtokában vesznek részt a laborgyakorlaton. Az új teszthálózatot a valódihoz hasonlóan tudják működtetni, és azon az eredetivel megegyező méréseket végezhetnek, így az egyetem mérnökhallgatói rendszerszintű tudásra tehetnek szert, és mélyebb ismereteket szerezhetnek a 4G hálózatokat illetően.

„Az Óbudai Egyetem elkötelezett a gyakorlatorientált képzés mellett, a korábbi tapasztalatok is igazolták ennek fontosságát. Büszkék vagyunk rá, hogy a labor megvalósításával egyetemünk azon kevés európai intézmény közé tartozik, ahol egy komplett, működő 4G hálózat áll a diákok rendelkezésére. Mérnökhallgatóink számára lehetőség nyílik valódi tapasztalatokon alapuló gyakorlati tudás megszerzésére, amely nem csak számukra, de a vállalatok, például a Vodafone számára is előnyt jelent a jövőben” – mondta el Prof. Dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem Rektora.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!