Berta Sándor

Egy kézben elfér a DJI legkisebb drónja

A gyártó eddigi legolcsóbb masinája gesztusokra reagál és előre programozott manőverekkel készít felvételeket rólunk.

A DJI nevű kínai gyártó bemutatta a legújabb és egyúttal legkisebb drónját, amelynek neve Spark és akár egy kézben is elfér. A pilóta nélküli légi jármű reagál a gesztusokra, Full HD felbontású videókat tud rögzíteni és okostelefonnal vagy távirányítóval vezérelhető. A Spark mérete mindössze 14 x 14 centiméter és akár a felhasználó kezéből is indítható. A drón legnagyobb sebessége 50 kilométer/óra, míg a maximális hatótávolsága 2 kilométer. A beépített 1480 mAh-s akkumulátor legfeljebb 16 perces repülési időtartamot biztosít.


A robotrepülőgépet 12 megapixeles digitális kamerával szerelték fel, amelyet mechanikus stabilizátorral láttak el és amelynek a segítségével a Spark felismeri a tulajdonos gesztusait is. Amennyiben például valaki egy szimbólumot formáz a kezeivel, akkor aktiválódik a szelfi üzemmód. A kapcsolódó okostelefonos alkalmazással számos szelfifelvételi forma közül lehet választani, amelyek között ott van a QuickShot, a Dronie, a Circle és a Helix. A QuickShot esetében például a pilóta nélküli légi jármű egy percen keresztül követi az embert vagy embereket és eközben videót is rögzít. A cég programja ezután automatikusan 10 másodperc hosszú videót vág össze a felvételekből.


A DJI számos színben kínálja az új modellt, amelynek a bevezető ára 499 dollár. Ezzel a Spark nem csupán a DJI legkisebb, de egyúttal a legolcsóbb drónja is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #6
  • Cat #5
    Összeütköznek a százezres játékok a levegőben, és az apukák megverik egymást emiatt.
  • Alexease #4
    Amire az atlag ember is meg tudja venni, addigra betiltjak, agyon szabalyozzak es hasonlo. Attol nem kell felni, hogy a nagyatlag, csak ugy, kielvezheti ezt is;)
  • Tetsuo #3
    :-D Arra én is kíváncsi vagyok, ugyanis bennem fel sem merült, hogy lenne olyan, mármint fesztiválon röptetett olcsó drónok hozadékaként társadalmi probléma. :DD
  • HuMarci #2
    Csak legyen már 100e Ft alatt... addig marad úri huncutságnak. Bár kiváncsi vagyok, milyen társadalmi problémákat szülne, amikor majd az olcsó és jó dronok ott röpködnek a fesztiválokon és rendezvényeken.
  • Tetsuo #1
    Az első értelmes dologra használható minidrón.