Berta Sándor

Európai adatplatform az amerikai IT-óriások ellen

Vezető európai cégek szorosan együtt akarnak működni és az ágazatokon átnyúló regisztrációs, személyazonossági és adatplatformot hoznak létre.

Az Allianz, az Axel Springer, a Daimler, a Deutsche Bank, a Német Postabank, a Core és a Here a kezdeményezéssel egyszerűbbé és biztonságosabbá tenné az ügyfelek számára az internetes regisztrációs folyamatokat. A projektben résztvevő társaságok már aláírtak egy szándéknyilatkozatot.

Az online ajánlatokhoz egységes hozzáféréseket biztosító rendszer legfontosabb eleme egy úgynevezett főkulcs lesz, amelyet a felhasználók az ágazatokon átnyúlóan alkalmazhatnak. Az új platform az eddiginél nagyobb kényelmet és biztonságot kínál majd az internetezőknek, többek között magas szabványú adatbiztonság és -védelem mellett. A megoldás kompatibilis lesz a módosított európai uniós adatvédelmi joggal, valamint az úgynevezett eIDAS-rendelettel, mely az online igazolványfunkciókat szabályozza.

A platform nyitott lesz és később olyan további funkciókkal látják el, amelyek segítségével akár az e-kormányzati szolgáltatások is elérhetővé válnak, illetve digitális fizetési és pénzügyi szolgáltatások fejlesztése is lehetővé válhat. Az egyes integrációs megoldások helyett a felhasználóknak egy közös infrastruktúra áll majd a rendelkezésére. Az első érdeklődő cégekkel, köztük a Deutsche Telekommal már elkezdődtek a tárgyalások. A kooperáció a nemzetközi platformgazdaságra adott versenyképes európai válasz lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!