Berta Sándor

A stresszre összpontosít a Garmin fitnesz­karkötője

A készülék gyakorlatilag teljes ellenőrzést tesz lehetővé: Nem csak a mozgásunkat rögzíti és értékeli ki, hanem a szívritmussal párosítva megbecsüli a minket érő stressz mennyiségét is.

A Vivosmart 3 típusú fitneszkarkötő képes azt mérni, hogy mennyire voltak stresszesek viselőjének elmúlt órái. Az eszköz ehhez feljegyzi a felhasználó napjának nyugodtabb és zaklatottabb szakaszait, amihez a beépített mozgásérzékelőt és az optikai szívritmusmérőt használja fel. A kapott értékek alapján ezután a termék kiszámítja az illető aktuális stressz-szintjét, amelyet megmutat a beépített kijelzőn is.

A Vivosmart 3-ba integrálták az Elevate legújabb kiadását, ami a Garmin saját fejlesztésű optikai pulzusmérő programja. A korábbi verziók csupán mozgás esetén mérték folyamatosan a pulzust, nyugalmi állapot esetén csak 10 percenként vagy még nagyobb időközökben. Az optikai mérések alapján az eszköz még a szívfrekvencia stabilitását is megállapíthatja - erre eddig csak a drágább rendszerek voltak képesek.


A fitneszkarkötő ezenkívül képes mérni a megtett lépéseket és feljegyzi az alvási adatokat. Képes felismerni a sporttevékenységek, például a futás vagy a kerékpározás kezdetét és végét, GPS-adatokat ugyanakkor a termék nem rögzít. A Vivosmart 3 kezelése OLED-érintőképernyőn keresztül valósul meg. Az adatok napi áttekintésben okostelefonokon is lekérdezhetők, ehhez a gyártó Garmin Connect néven készített alkalmazást. Amennyiben a stressz-szint túl magas, akkor a Vivosmart 3 néhány bemutatott légzésgyakorlattal segíti viselőjének megnyugtatását. A megoldás a sportolók számára is hasznos lehet, ők ugyanis a különböző gyakorlatok elvégzése közben láthatják, hogy mikor milyen állapotban volt a szervezetük és az adatokat kiértékelhetik a szoftver.

Az új modell várhatóan az esztendő második negyedévében jelenik meg, a bevezető ára 139,99 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!