Gyurkity Péter

Európába jön a Honor V9

Mégpedig eltérő néven, ám azonos hardveres és szoftveres jellemzőkkel.

Február végén mi is hírt adtunk a Honor V9 hivatalos bemutatkozásáról, amire akkor kizárólag Kínában, vagyis a Huawei számára hazai piacon került sor. Azóta felmerült, hogy hamarosan a nemzetközi rajtra is elszánják magukat, ez pedig a friss kiszivárogtatások alapján valóban így lesz.

Egy rövid Twitter-bejegyzésben értesültünk arról, hogy a cég április 7-én készül az újabb bemutatóra, az azonban ebből nem derül ki, hogy pontosan mely készülékről rántanák le a leplet – egyelőre az időpont feljegyzését kérik az érdeklődőktől. Szerencsére nem kell nagyon megerőltetnünk magunkat, hiszen a pletykák révén jó esély van arra, hogy a Honor V9 nemzetközi rajtjáról van szó, amelynek révén ez az új típus Európában is megkezdheti piaci szereplését. Erre a jelek szerint arany, kék, illetve fekete színben kerül majd sor, a hardver pedig nem változik majd.

A specifikáció ugyanis továbbra is egy 5,7 hüvelykes LCD-panelt, a Quad HD (1440p) felbontást, a Huawei saját Kirin 960 chipjét, 4 vagy 6 GB memóriát, egy 64 vagy 128 GB-os, tovább bővíthető belső tárolót, valamint egy kereken 4000 mAh-s akkumulátort sorol fel, ehhez pedig egy hátoldali 12 megapixeles iker-kamera, illetve egy előlapi 8 megapixeles kamera társul. A szoftveres oldalon az Android 7.0 Nougat teljesít szolgálatot, a készülék pedig várhatóan a Honor 8 Pro néven jelenik majd meg a nemzetközi forgalomban. A hivatalos árat egyelőre nem jelentették be, ez azonban minden bizonnyal nem tér majd el jelentős módon a kínai árazástól. Amennyiben ez valóban így lesz, a készülék 377 és 508 dollár között jelenik majd meg, természetesen a memória és a belső tároló méretétől függően.

A céggel kapcsolatos hír, hogy mától kapható Magyarországon a dupla kamerás Honor 6X 90 ezer forintért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!