Berta Sándor

Átszervezi a viselhető termékek részlegét az Intel

Bár felmerült az is, hogy a konszern kivonul a területről, de ezt az értesülést azóta cáfolták.

A TechCrunch a társasághoz közeli forrásokból úgy értesült, hogy az Intel a jövőben kevesebb figyelmet fordítana a viselhető termékekre és ezzel párhuzamosan komoly létszámleépítést is végrehajtana a területhez kapcsolódó új eszközök csoportban. Sőt, még olyan forgatókönyv is felmerült, hogy az egész részleget bezárják - de ez utóbbit már cáfolta az óriáscég. A vállalat néhány munkatársát már tájékoztatta a várható változásokról és sokan tartottak attól, hogy még az év vége előtt elveszíthetik a munkahelyüket. Az intézkedések az új technológiák csoportot is érintik, ebbe integrálták korábban az új eszközök részleget.

A gyártó közleménye szerint nem vonulnak ki a viselhető termékek piacáról, sőt, több új megoldáson is dolgoznak. Példaként említették a TAG Heuer Connected Watch okosórát és az Oakley Radar Pace nevű intelligens szemüvegét. Az ugyanakkor nem derült ki, hogy valóban lesznek-e elbocsátások.

A nyáron egy komoly kudarcot könyvelhettek el, ugyanis egy akár égési sérüléseket is eredményező túlmelegedési probléma miatt kénytelenek volt visszahívni a forgalomból a Basis Peak és a B1 fitneszórákat. A helyzeten a kiadott szoftverfrissítés sem javított, így az Intel végül leállította az érintett modellek értékesítését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Caro #2
    Tíz éve folyamatosan halljuk, hogy az Intel most aztán betör majd a mobil eszközök piacára.
    Szerintem ez jó példája egy óriáscég tehetetlenségének, annak ellenére hogy igen sokáig övék volt a legfejlettebb gyártástechnológia.
    Kíváncsi lennék, ha az ARM részlegüket nem adták volna el, akkor ma is ebben a csúfos helyzetben lennének-e?
  • CairoJack #1
    Normális tablet procit gyárthatnának végre. A 35 dolláros atom gyenge volt, a Core M mocskos drága, 280 USD (80 ropi). A kettő között lehetne valami értelmes. 100 dodóért, valami értelmes teljesítményű. Vennék is a gyártók, a fogyasztók, az Intel is keresne vele. Win-Win. De ha le***ják a területet, meg ha a pofátlan rablásra utaznak, bukni fogják a piacot.