Berta Sándor

Hacker­támadást tervez az USA Oroszország ellen

Az Amerikai Egyesült Államok komoly kiberakcióval vágna vissza a közelmúlt állítólagos orosz támadásaiért.

Az NBC News több titkosszolgálati forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy egy ilyen válaszlépésnek köszönhetően a moszkvai vezetők, élükön Vlagyimir Putyin elnökkel, alighanem komolyan elgondolkodnak azon, hogy megérte-e manipulálni az amerikai választásokat. A Fehér Ház már meg is bízta a Központi Hírszerző Ügynökséget (CIA) azzal, hogy több forgatókönyvet is dolgozzon ki olyan titkos kiberakciók végrehajtására, amelyek, ha sikeresek, érzékenyen érintenék és lelepleznék a Kreml vezetőit.

Konkrét stratégiákat az NBC News ugyanakkor nem taglalt, de az kiszivárgott, hogy a CIA az első konkrét előkészületeket már megtette és kiválasztotta a lehetséges célpontokat. Korábbi titkosszolgálati munkatársak közölték, hogy a hivatal nagy mennyiségű dokumentumot gyűjtött össze, amelyek felfedhetik Vlagyimir Putyin orosz elnök taktikáit. Joe Biden amerikai alelnök azt nyilatkozta, hogy üzenetet küldenek Oroszországnak, de az általuk kiválasztott időpontban és akkor, amikor az a legnagyobb hatást érheti el. Reméli azonban, hogy a lépésről a közvélemény nem fog tudomást szerezni.

Az NBC News kiemelte, hogy a CIA-támadás elindításáról végső soron Barack Obama amerikai elnök dönt, de a kabineten belül véleménykülönbség van azzal kapcsolatban, hogy a terveket valóban át kell-e ültetni a gyakorlatba vagy inkább a hagyományos nyomásgyakorlás eszközeit (szankciókat) kellene előnyben részesíteni. A két nagyhatalom között hónapok óta feszült a viszony - többek között a szíriai polgárháború miatt. A kiszivárgott hír, illetve a tervezett akciók aligha járulnak hozzá a helyzet javításához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #7
    Most egy kicsit háttérbe szorítják a globálnyerészkedős soft power doktrínát mert a hanyatló eu-nak sem vált be és ne legyen feltűnő hogy langyi idiótákká változtak a sok konzumerkedős nyálcsorgatástól meg diverzititől.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.10.19. 02:33:57
  • ostoros #6
    Kis naivak. Azt hiszitek Putyin a lényeg az amcsiknak? Ugyan! Az oroszok katonai, vállalati, és minden egyéb titkainak megszerzése a cél, ahogy mindig is ez volt a cél. És ezek segítségével aláásni az oroszokat katonailag, politikailag és gazdaságilag.
  • dartois83 #5
    Igen, még ha egy Putyin által feltöltött személyes videóblogbejegyzés is kerülne ki, pl. hogy az ő utasítására ölték meg Anna Politkovszkaját (most mondtam valami abszurdat), lenne jó pár ember (és nem csak Oroszországban), akik hazugságnak és hamisításnak vélnék. Egyszerűen megdönthetetlenül hisznek valakiben és ezeknél még a kiszivárogtatás sem segít.
  • kiralysanyi #4
    Én meg azt nem értem,hogy tulajdonképen mi a céljuk ezzel? Putyin nyugaton most is maga a megtestesült gonosz, otthon meg félisten. Bármit is "derítenek ki" róla, sehol sem fog változni a megítélése...
  • dartois83 #3
    Sosem kedveltem az oroszok módszereit, de nemek ez egy kicsit túl sok így. Most gyakorlatilag bejelentették, hogy illetéktelen behatolóként próbálnak Putyinról lejárató anyagot gyűjteni? Miben lesznek jobbak, mint az oroszok? Mondjuk aki gondolkodik, annak enélkül is összeáll a kép a jelenlegi orosz vezetés szándékairól és módszereiről.
  • Kikikirly1991 #2
    Csak nekem tűnik úgy hogy már gyártják a fedősztorit arra az esetre ha Trump nyerne?Trump meg Putyin szövetségesek ,van aki ezt komolyan elhiszi,kampány van ilyenkor minden baromságot egymáshoz vágnak a felek.Ha alapvetően van is valamiféle kölcsönös szimpátia Putyin és Trump között,akkor is kizártnak tartom hogy Putyin, Trump együttműködésével bármit is szabotálni tudna,csak egyeznek az érdekeik,Trump be akarja szüntetni a beavatkozás politikát,Putyinnak is ez az érdeke,ilyen egyszerű.Az is gáz hogy a választóknak 2 ilyen jelölt közül kell választania...Hillarrynek tojok az e-mal botrányára,eltörpül a fegyverszállítási balhéja mögött, ,akárhogy nézem törvényt sértett,miért nincs börtönben?New York Rendőrkapitányáról írna ilyet a sajtó ilyen bizonyítékok mellett már rég bíróság előtt felelnie utána meg menne a dutyiba.
    Utoljára szerkesztette: Kikikirly1991, 2016.10.18. 09:47:44
  • coyote55 #1
    Megérdemlik, hogy visszanyaljon a fagyi :)