Gyurkity Péter

Indul a telefonhajító világbajnokság

Jövő márciusban kerítenek sort az újabb világbajnokságra, ahol levezethetjük dühünket.

Finnországban az ezredfordulón indult útjára egy új sportág, amely nagyszerűen jelezte az idők változását. A telefonhajító világbajnokság után néhány éven belül több országban is elindultak a nemzeti viadalok, most pedig augusztusról márciusra helyezik át a rendezvényt, hogy új téli sportot hozzanak létre.

A regisztrációra már most lehetőségünk van, ehhez ugyanis a hivatalos oldalon minden fontosabb információt megtalálunk. Sajnos a visszatekintés és az eredmények ismertetése némileg hiányos, hiszen ahhoz képest, hogy elméletileg minden évben megrendezik a kiemelkedő eseményt, a legutolsó rangsor még 2013-ból származik. Jövő márciusban mindenesetre sor kerül az újabb világbajnokságra, ahol számos ország legjobbjai hajíthatják majd el a kiválasztott készüléket, legyen szó a könnyebb vagy a nehezebb példányokról.

A sport egyébként nemcsak a düh és a frusztráció levezetésére szolgál, de egyben az újrahasznosítás jelentőségét is kihangsúlyozza. Jól tudjuk, hogy a mobiltelefonok bizonyos káros anyagokat, összetevőket is tartalmaznak, ezek szemétbe hajítása nem mindig jó ötlet. Mielőtt azonban végleg megszabadulnánk a nem kívánt régebbi példányoktól, akár egy sport keretében is felhasználhatjuk azokat, ezután pedig gondoskodnak a megfelelő az összegyűjtésről és a szétszerelésről, hogy az újrahasznosítható komponensek ismét rendelkezésre álljanak.

Az egyéni jelentkezők 10 eurós áron indulhatnak, a junior kategóriában ennek felét kérik el, míg a freestyle csapatok 27 euróért nevezhetnek be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!