Gyurkity Péter

6 GB RAM a Vivo új telefonjában

A kínai cég először lépte át a bűvös határvonalat, készülékük két változatban érkezik.

A csúcskategóriás megoldások között az utóbbi egy-másfél évben egyre gyakrabban láthattunk még több, immár 4 GB memóriát felvonultató változatokat, sejteni lehetett azonban, hogy a növekedés itt sem áll majd meg, vagyis egyes gyártók még több kapacitást passzíroznak majd a készülékekbe.


Erre most a Vivo jóvoltából került sor, mégpedig a frissen bejelentett Xplay 5 okostelefon révén, amely két változatban jelenik meg a piacon. A dual-SIM opciót kínáló, külsőre leginkább a Galaxy S6 edge és egy újabb iPhone közötti átmenetnek tűnő telefon Flagship Edition változata az új Snapdragon 820 chipre épül, amelyet a már említett 6 GB LPDDR4 RAM, 128 GB-os tároló, valamint a megfelelő hangzást biztosító HiFi 3.0 csomag (két ES9028 SABRE Mobile DAC chippel és egy OPA1612 erősítővel) egészít ki. Az alap modell ehhez képest a Snapdragon 652 chipet, 4 GB memóriát, valamint eltérő audiochipeket (CS4398 és AD45257) kínál, míg a tároló mérete megegyezik.


Mindkét típus 5,43 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt kapott, amely a Quad HD, azaz 1440p felbontást támogatja. Ehhez egy hátoldali ujjlenyomat-olvasó, egy szintén itt található 16 megapixeles, f/2.0 Sony-kamera, annak 8 megapixeles előlapi f/2.4-es társa, egy 3600 mAh-s akkumulátor, valamint gyorstöltési lehetőség társul. A listáról hiányzik viszont az NFC és az USB Type-C csatlakozó, míg a szoftveres oldalon nem az új Marshmallow, hanem az Android 5.1 Lollipop fut, természetesen a Vivo saját kezelőfelületével kiegészítve.

Az alap változat már előrendelhető, ára 560 dollárnak felel meg, míg a 6 GB-os modell később érkezik, 650 dolláros árcímkével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Montanosz #5
    nekem vivo-m van, meg vagyok elégedve vele
  • matatom #4
    Az ár egy kissé magas egy kínai cuccnak. Mindenképp a mágikus 500 dolláros (vagy inkább Eurós) határ alatt kellet volna maradniuk szerintem. Az emberek jórészt még mindig (joggal) tartanak a kínai telefonoktól, és ez azért erősen árkorlátozó hatású. Nem véletlenül szaladgálnak annyian szifonnal, esetleg samuval és hasonlókkal. Aki 170e Ft felett ad ki pénzt telefonra, az a bizalomra is költeni fog. Kínában viszont könnyen lehet, hogy vinni fogják, mint a cukrot...
    Utoljára szerkesztette: matatom, 2016.03.07. 12:37:05
  • CairoJack #3
    Aztapaszta, hogy megnyúltak ezek mindenkit...
    :):):)
  • zola2000 #2
    Ez a legjobb telefon: sony kamera, snapdragon chip, google software, apple és samsung design, kínai ár :)
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2016.03.05. 17:10:38
  • bakkerman #1
    Hátulja szifon 6,eleje fullra s6 edge,ez igen! :D