SG.hu

Célzott IT-támadások várhatóak 2016-ban

A QUADRON IT-biztonsági cég előrejelzése szerint az idei évben az IT biztonsági trendek tekintetében sok tényező előre látható. Exponenciálisan növekszik majd a digitális incidensek száma.

A cég közleménye szerint pontosan látható azoknak a szoftvereknek és verzióknak a listája, amelyek 2016-ban kerülnek "End-of-Life" kategóriába, azaz amikor a gyártó már nem ad sem támogatást, sem javító patch-eket az adott kódhoz. Ezen rendszerek meglátásuk szerint könnyű célponttá válhatnak idén. (Pl.: Internet Explorer 10, Windows 8, Cisco MARS). Az előző évben beindult "wearables", azaz hordható elektronikai termékek piaci trendje 2016-ban beépül a mindennapjainkba, legyen szó Apple Watch-ról, fitness karkötőkről, automatizált inzulin-adagolókról, viselhető kamerákról vagy okos ruhákról. A hordható eszközök mellett a statisztikák szerint több 100 milliónyi új IoT technológia fog a világhálóhoz csatlakozni.

A legalattomosabb változás 2016-ban a támadások természetében fog bekövetkezni. A támadások elsődleges célja eddig főleg az adatok eltulajdonítása vagy megsemmisítése volt, az újgenerációs támadások viszont már az adatok és adatfolyamok manipulációját veszik célkeresztbe. Ezzel a technikával nemcsak megkárosítani lesznek képesek a támadók a vállalatokat, hanem ellehetetleníteni is, sőt akár teljes üzemleállást elérni.

A vállalat egyébként sikeres pénzügyi évet zárt, megduplázta 2014-es árbevételét 1,2 milliárd forintra. A cég profitabilitása 50%-kal nőtt és az alkalmazotti létszám is bővült: a 2014-ben 6 fővel induló IT-biztonságra szakosodott start-up vállalkozás tavaly óta immár 20 főre bővülve nyújt tanácsadói szolgáltatást. 2015-ben a Közel-Keleten számos projektet nyertek el az államigazgatási, pénzügyi és telekommunikációs szektorban.

"A kezdet kezdetén jó alapot teremtettünk meg a növekedéshez, hiánypótló szolgáltatásaink szükségességét a piac mára visszaigazolta. Az árbevétel, az alkalmazotti létszám és a szakértelem révén mostanra a QUADRON megkerülhetetlen piaci szereplővé vált. Cégünk eddigi eredményei azt mutatják, hogy nem technológiát szállító, hanem IT-biztonsági tanácsadást végző cégként az információbiztonsági beruházások életciklusának bármely fázisába sikerrel be tudunk kapcsolódni. 2016-ban radikális beruházásokat tervezünk, jelenleg egy olyan kibervédelmi központ létrehozásán dolgozunk, amely lehetővé teszi ügyfeleink felügyeleti és biztonsági rendszereinek, felügyeletét menedzsmentjét." - mondta a QUADRON alapítója, Harold Teasdale ügyvezető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!