MTI

Sok a probléma az interneten vásárolt műszaki cikkekkel

Leggyakrabban a ruházati és a műszaki termékekkel akad problémája azoknak, akik az interneten vásárolnak - mondta Kriesch Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságon belül működő Európai Fogyasztói Központ igazgatója.

Az igazgató szerint a webáruházak termékei között a műszaki cikkek gyakran olcsóbbnak tűnnek, mint a magyar boltokban, ezért sokan vásárolnak belőlük. A ruházati cikkek esetében pedig gyakran kiderül, hogy nem eredeti terméket kínálnak eladásra a webáruházak - mondta. Hozzátette, a legnehezebb az unión kívüli, kínai, vagy amerikai eladókkal szemben eljárni. A szakember szerint az internetes vásárlás előtt ajánlott tájékozódni a különböző fórumokon, nem szabad abban bízni, hogy egy magyar nyelvű oldal valóban magyar eladót is takar és érdemes gyanakodni, ha egy terméknek túl alacsony az ára

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • yozsee #2
    Kínából rendelve ugyanaz a termék minimum feleannyiba kerül. (Utolsó rendelésemnél itthoni ár 2.500 + postaktg, ugyanazt megkaptam 600 + ingyenes posta áron...)
    Ha nem azt kapom amit rendelek, vagy hibás, akkor visszakapom a teljes összeget. Nem kell többször visszajárnom a boltba, hogy még nem jött meg a beszállítótól az áru, nem nekem kell bizonygatnom, hogy nem én rontottam el, hanem alapból hibás volt, így nem megy el rá egy csomó időm...sokat számítanak ezek.
    Ruhánál is mindig a megfelelő méretet kaptam (az eladó legtöbbször privátban el is kérte a méreteimet, hogy biztos ami biztos jót küldjön) és a minősége sem rosszabb, mint az itthon forgalomban lévők...
  • barret #1
    " érdemes gyanakodni, ha egy terméknek túl alacsony az ára" Mihez képest???
    A túlárazott magyar holmikhoz? Kínából postával olcsóbb ugyan az az áru.
    Gondolják hogy ez senkit nem befolyásol? Tessék reális áron árulni mindent.