Gyurkity Péter

Előrendelhető az Oukitel K10000

A 10 ezer mAh-s akkumulátorral ellátott készülék január elején jelenik meg a piacon.

Még a nyár folyamán adtunk hírt egy újabb kínai érdekességről, amely egyértelműen az üzemidőre helyezte a hangsúlyt, mégpedig egy hatalmas akkumulátor alkalmazásával, amelyet korábban egyetlen okostelefonban sem láthattunk. Most az előrendelési opció vált elérhetővé, de a megjelenésre sem kell sokat várnunk.

A kínai megoldások forgalmazására szakosodott GearBest oldalán bukkant fel a gyártó készüléke, annak teljes pompájában, a fontosabb hardveres és szoftveres jellemzők megemlítése mellett. Érdemes megjegyezni, hogy a 10 ezer mAh-s akkumulátor egy alsó-középkategóriás hardvert szolgál majd ki, vagyis ezzel még jobban kitolják az üzemidőt, hiszen nem kell gondoskodni a csúcskategóriás alkatrészek magasabb étvágyáról. Az 5,5 hüvelykes, 720p felbontást támogató IPS-kijelzőhöz ugyanis az 1 GHz-en futó négymagos MediaTek MTK6735 chip társul, ez pedig nem nevezhető erőműnek.


A listán emellett 2 GB RAM, egy 16 GB-os, kibővíthető belső tároló, egy 8 megapixeles hátoldali dual-LED flash kamera, annak 2 megapixeles előlapi társa, dual-SIM opció, valamint LTE-elérés társul, az Android Lollipop társaságában. A már említett méretes akkumulátor 3,5 óra alatt újratölthető, segítségével más eszközöket is feltölthetünk, míg a pontos fizikai méret 157 x 75 x 14 mm (ellentétben azzal, amit az oldalon állítanak, hiszen a kijelző méreténél fogva ez nem lehet 143 x 77 x 9 mm).

A hivatalos megjelenés január 2-án esedékes, az ár az említett oldalon 240 dollár, amelyet a "K10000" jelige beütésével 200 dollárra csökkenthetünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TomecK #2
    Dehogynem az amperóra pontosan az elemek/akksik kapacitásának mérőszáma. Vagy te másra gondolsz ?
  • AgentKis #1
    Kár, hogy az amperóra önmagában semmi infót nem ad egy akksi kapacitásáról...
    Az origón ez rendben lenne, de itt?
    Utoljára szerkesztette: AgentKis, 2015.12.16. 15:24:40