Berta Sándor

A Google is beszállna az okostelefon-chipek fejlesztésébe

A webes konszern a lépéssel több legyet ütne egy csapásra: megkönnyítené az Androidra való fejlesztést és az új verziók bevezetését.

A Google jelezte, hogy a jövőben foglalkozna az okostelefonokba beépített chipek fejlesztésével is, befolyásolná ezt a folyamatot, ezzel pedig megnyitná az utat az új Android-funkciók megjelenése előtt és megoldhatóvá válna egy jelenlegi probléma.

A társaság képviselői az ősszel már megbeszéléseket folytattak több gyártóval az általuk előnyben részesített chiparchitektúrák felhasználásával kapcsolatban. A hasonló chipek alkalmazása megoldaná az Android-világ egyik nagy problémáját: a különböző gyártók eszközeinek "belső élete" ugyanis rendkívül nagy mértékben eltér egymástól. Mindez nehézzé teszi az Androidra való szoftverfejlesztést és bár nem akadályozza meg, de alaposan lelassítja az operációs rendszer új verzióinak bevezetését is.

A The Information azt írta, hogy Google a változtatással az Apple nyomdokain indulhatna el, hiszen az almás vállalat is részt vállal az iPhone és az iPad készülékeibe beépített chipek tervezésében. Az új chipeket a Google a következő generációs készülékekhez szánja és azokat felhasználná a tartalmak megmutatására a virtuális valóságon belül, továbbá szenzorokhoz és a környezetben fellelhető információk gyűjtésére. Az Android jelenleg a vezető mobil operációs rendszernek számít, az eladási adatok alapján a piaci részesedése kereken 80 százalék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • slickboy #1
    Nem akarok beleszólni, de ha azt akarjuk, hogy még jobban üzemeljen a kupleráj, akkor a lányokat kell lecserélni, nem a bútorokat...
    Utoljára szerkesztette: slickboy, 2015.11.11. 20:56:46