Gyurkity Péter

Kínai kézben folytatja a Yota

A hibrid okostelefonokat bemutató orosz cég kínai tulajdonba kerül, ettől erősödést remélnek.

A Yota nevű orosz gyártó kapcsán annak idején mi is beszámoltunk az első, majd pedig a sorrendben második készülék bemutatásáról és piaci megjelenéséről, ezek igazi érdekessége az e-ink kijelző alkalmazása volt. A harmadik példány már a ZTE közreműködésével bukkanhat fel, most azonban a gyártó életében is fontos változás következett be.

A hongkongi felügyelethez eljuttatott anyag szerint a helyi illetőségű REX Global befektetési cég vásárolja fel a Yota 64,9 százalékát, ezzel pedig többségi tulajdonrészt szerez abban. A maradék részesedés nagyobbik hányada (25,1 százalék) az eredetileg csatlakozott befektetői csoport, a Rostec kezében marad, míg 10 százalék továbbra is a Yota Management birtokában lesz. Utóbbi tagjai azt remélik ettől, hogy újult erőre kapnak, az elmúlt időszakban ugyanis nem alakult minden a tervek szerint.

A YotaPhone 2 például eredetileg az Egyesült Államokban is megjelent volna, erre azonban a gyártási problémák miatt nem került sor. A cégvezetés a gondokat látva úgy döntött, hogy a megerősödés érdekében újabb tőkeinjekcióra van szükség, ez a REX révén az első körben további 50 millió dollárt jelent, bár kijelentették, hogy a lépésre nem azért kerül sor, mert anyagi gondjaik lettek volna. A cég 100 alkalmazottja mindenesetre marad Oroszországban, és folytatódik a ZTE-vel való együttműködés is.

A harmadik készülék a jövő év első felében bukkanhat fel, erről mi is beszámolunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!