Gyurkity Péter

Kiszivárgott a HTC O2

A meglévő sorozattól állítólag nem sokban elütő új csúcskategóriás telefon jövőre jelenhet meg.

A HTC terveit illetően már olvashattunk bizonyos részleteket a világhálón, a hírekben azonban többnyire a cég nehéz helyzete kap kiemelt szerepet. Ezt jól jellemzi, hogy állítólag most sanghaji üzemüktől szabadulnának meg, amelyet egy kínai rivális venne át, ennek kapacitása ugyanis jelenleg kihasználatlan. Eközben azonban dolgoznak egy új készüléken, amely némileg meglepő jellemzőkkel futna be.

Egy szintén kínai forrás szellőztette meg, hogy a soron következő okostelefon már nem One néven jelenne meg, ehelyett szimplán O2 jelzéssel bukkanna fel az erre kiválasztott piacokon. A hardverrel biztos nem lesz gond, a hír ugyanis arról szól, hogy az illetékesek egy méretes, kereken 6 hüvelykes kijelzőt, Quad HD, azaz 1440 x 2560 pixel felbontást, valamint 490 ppi pixelsűrűséget tartanak itt célszerűnek, ehhez pedig négymagos Snapdragon 820 chip, az Adreno 530 grafikus vezérlő, 4 GB RAM, egy 64 vagy 128 GB-os belső tároló, egy 20,7 és egy 5 megapixeles kamera, valamint egy 3500 mAh-s akkumulátor csatlakozna.

Ezt jövőre egy kisebb, 5 hüvelykes változat egészítené ki, amely 2K-, vagy esetleg a kissé brutálisnak tűnő 4K-felbontást támogatná, mégpedig egy erősebb, nyolc magot és 3 GHz feletti órajelet kínáló Snapdragon 82X chip társaságában - az egyéb jellemzők egyelőre még ebben a külső értesülésben sem szerepelnek. Ami a dizájnt, vagyis a külső kialakítást illeti, itt állítólag nem lesz nagy eltérés az One sorozat tagjaihoz képest, bár az előlapon vékony keretet, BoomSound iker-hangszórókat, valamint a víz és a por elleni védelmet jelentő IP-certifikációt emlegetnek a magukat jól értesültnek beállító személyek.

Hivatalos információ még nincs, ám ez remélhetőleg hamarosan szintén befut majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!