Berta Sándor

A drónok is segíthetnek majd a gépek feltörésében

Teljesen új szintre kerülhet a kémszoftverek használata: a kémprogramokat drónokról, vezeték nélküli hálózaton át telepítenék a célszemélyek készülékeire.

A Hacking Team és a Boeing leányvállalata, az Insitu azt tervezi, hogy a jövőben a drónok is részt vennének a kémprogramok terjesztésében. Az ötlet az Insitu illetékeseitől származik, akik a jövőben nem csupán ellenőrzési és megfigyelési célokra alkalmaznák a robotrepülőgépeket, hanem ebben az új feladatkörben is.

A Boeing leányvállalata áprilisban vette fel a kapcsolatot a Hacking Team képviselőivel - számolt be a The Intercept. Egy másik kiszivárgott dokumentumból ezután kiderült az is, hogy a Hacking Team jelezte, hogy kidolgozza a kémszoftvere megfelelően módosított változatát.

Az Insitu annak a lehetőségét keresi, hogy miként lehetne integrálni a Hacking Team Galileo-rendszerét az ő drónokhoz készített rendszereibe. A tengerentúli vállalat az amerikai fegyveres erők és a bűnüldöző hatóságok számára egyaránt készít robotrepülőgépeket, de az ügyfelei között van számos külföldi állam, például Szingapúr és Malajzia is. A Hacking Team mindenesetre kifejleszti a Tactical Network Injectors (TNI) megoldása új verzióját, amely integrálható lesz a drónok firmware-rendszereibe, s ennek segítségével a kémprogram a nem védett WLAN-hálózatokon keresztül feltelepíthető lesz a légi járművekről a célszemélyek készülékeire.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #1
    A drónok is segíthetnek majd a gépek feltörésében - ezért aki igazán biztonságra törekszik, eddig is LAN-t használt, és ezután is azt fog "azokban" a tevékenységekben.

    A másik dolog pedig az, hogy okés hogy van drón erre a célra, de ne keltsük már az azt, hogy exploitok kihasználása és injektálása olyan egyszerű, hiszen csak nyílt hálókon működik. Tudom, hogy igazi NSA stílusú megoldás mindenkit alapos indok nélkül megfigyelni, illetve mindenki mindenféle IT rendszerét kompromittálni, telerakni eddig fel nem fedezett exploitokkal, de azért ebből hatalomgyakorlási normát csinálni - az azért elég meredek. Nem is lesz belőle semmi - lehet erőlködni az ilyen kedves gyártók és startupok részéről, de Snowden vízválasztó volt, ilyeneket nyilvánosság nélkül nem lesz olyan egyszerű lenyomni.

    Egyébként meg, és főleg éppen ezért, hogy érezzék a törődést, adjunk csak nekik, jogunk van védekezni:

    http://www.squidguard.org/
    https://www.iblocklist.com/lists.php
    https://zeustracker.abuse.ch/blocklist.php
    http://www.squidblacklist.org/

    és társai.