Gyurkity Péter

Gyorsabb LTE-chippel jön az új iPhone

A sorozatgyártás már a nyár folyamán elindulhat, éves szinten még nagyobb példányszámmal.

Érdekes hírek jelentek meg a napokban a soron következő iPhone okostelefon kapcsán, ezek révén mind a belsőt, mind pedig a sorozatgyártás és a megjelenés menetrendjét illetően újabb információkra tettünk szert. A jelek szerint marad a szeptemberi bemutató, ám az első példányok már a nyár folyamán legördülnek majd a gyártósorról.

A 9to5mac.com cikkében arról olvashatunk, hogy a szaksajtóban csak iPhone 6S néven emlegetett új példány egy gyorsabb LTE-chippel jelenik meg, amely a Qualcomm MDM9635M típusú fejlesztése. Ez támogatja az LTE Category 6 által nyújtott gyorsabb elérési sebességet, így a letöltési korlát a duplájára, egészen 300 Mbps-ra ugrana, míg a feltöltés esetében maradna az 50 Mbps-os elméleti határ. Az energiahatékonyság szintén javulna, ezzel pedig az üzemidő is kitolódhat, amiben az új iOS 9 is segíteni fog, köszönhetően a területre fókuszáló funkcióinak.

A DigiTimes eközben saját tajvani iparági forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy a beszállítók már megkezdték bizonyos komponensek eljuttatását a Pegatron és a Foxconn üzemeibe, így a szeptemberben megjelenő új generáció első példányai már a nyár folyamán, talán még a hónap vége előtt elkészülhetnek. Az Apple csak az utolsó negyedévben 50 millió készüléket adna el, az iPhone 5S, iPhone 6 és iPhone 6 Plus változatokkal együtt pedig éves szinten 230-240 milliónál állhat meg a mutató, amely tavaly 192 millió darabnál tette meg ugyanezt.

Ez persze a különböző tajvani cégek eredményét is javítaná, így a fent említett két gyártó mellett a Zhen Ding, a Flexium, valamint a Largan is folytatja a kapacitás bővítését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!