Berta Sándor

Saját operációs rendszerrel jön az Asus okosórája

Az eszköz energiatakarékos kijelzőt kapott, amelynek köszönhetően az üzemideje akár 10 nap is lehet.

Az Asus VivoWatch megfelel az IP67 tanúsítványnak, ezáltal por- és mérsékelten vízálló. Háza nemesacélból, míg a belseje műanyagból készült. A készülék nem az Android Wear vagy a Tizen operációs rendszerre, hanem az Asus saját fejlesztésű szoftverére épül.

A képernyő 1,28 hüvelykes és fekete-fehér, a felbontása 128 x 128 képpont és a Gorilla Glass 3 védi a sérülésektől. A kijelzőnek köszönhetően az üzemidő maximálisan 10 nap, a feltöltési idő pedig legfeljebb 1-2 óra. Az okosóra a Bluetooth 4.0 segítségével tud kommunikálni az Androidot vagy az iOS-t futtató okostelefonokkal. A VivoWatch kompatibilis többek között az Apple iPhone 5, 5c, 5s, 6 és 6 Plus, az Asus ZenFone, ZenFone 2, ZenFone 4 és 6, valamint a PadFone 2, PadFone E és PadFone mini 4.3 termékekkel. A támogatott készülékek listáján szerepel még a HTC One (M7), a Huawei Honor 6, az LG Optimus G Pro és G3, a Samsung Note 3, Galaxy S5, S4 és a Galaxy Grand 2, a Sony Xperia V, SP, Z3 Compact és Z1, illetve a Xiaomi Redmi Note.


A Mobilegeeks információi alapján a képernyő annyira energiatakarékos és erős napsütésben is jól olvasható, mint egy E-Ink modell. Az eszközt ellátták gyorsulásmérő, optikai szívritmus- és UV-szenzorral. Egy LED jelzi a tulajdonosnak, ha megfelelő intenzitással végzi az edzéseket, de azt is, ha túl magas a szívritmusa. Éjjel a VivoWatch jelzi a mozdulatok számát, az alvás időtartamát és a szívritmust. Az adatokból és a végzett sporttevékenységből az okosóra kiszámítja az úgynevezett boldogság indexet, amely megadja, hogy a felhasználó mennyire él egészségesen. Az Asus HiVivo alkalmazással az óra szinkronizálható az okostelefonnal.

Az 50 gramm súlyú termék bevezető ára az Amerikai Egyesült Államokban 180 dollár, Nagy-Britanniában 120 font, míg Európában 149 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #4
    A sajat oprendszer akkor jo, ha szabvanyos keszuleket (pl. bluetooth-os kijelzot/szenzorokat) mutat magabol a vilag fele, akkor lehet rajta barmilyen szoftver. A kepek alapjan a fizikai kulso nem gaz, de a rajta futo szoftver sajnos nagyon bena lett. A kijelzo egyebkent lehetett volna szines elektronikus papir es akkor maris sokkal eladhatobb lenne.

    ps: A tamogatott keszulek azt jelenti, hogy kiprobaltak megy-e vele es sikeres volt a teszt. A tobbivel vagy jo vagy nem.
  • SupraMKIII #3
    Saját oprendszer? Kuka...
    Amúgy szerintem sem egy hatalmas szépség, de legalább nem kerek, szóval használható lenne. Ha bármilyen szabványhoz csatlakozna...

    Meg mi az hogy "támogatott eszköz"? Ez is milyen hülyeség már... Vagy van saját alkalmazása, és akkor a legtöbb IOS/android telefonhoz jó, vagy valami szabványt "szimulál", és akkor is egy csomó készülékhez jó...
  • CairoJack #2
    Szerintem nagyon ronda. :(
  • Lacee86 #1
    Hihetetlen ez az ASUS, h mindenhol ott van! Általában tetszenek is az ötleteik, de ez az okosóra mizéria nekem alapból közömbös. Nem mondom, hogy rosszul néz ki, mint óra, és biztos van, aki hasznos infót tud belőle kinyerni, de hogy én 50 ezret nem fizetnék egy ilyenért, az is tuti. :D