Gyurkity Péter

Év végén jöhet a Xiaomi Mi 5

A kínai gyártó az év végére halasztaná a megjelenést, addig a prototípusokat tesztelik.

Januárban több alkalommal is olvashattunk a Xiaomi kapcsán megjelent újdonságokról. Itt szóba került az Mi 5 várható megjelenése, illetve a zafír kijelző esetleges felhasználása, ezt azonban néhány napra rá két jóval nagyobb példány debütálása követte, amelyek erős hardverrel és a Note név alatt kezdték meg pályafutásukat. Februárban az is kiderült, hogy a cég Kínában már az első helyet is megkaparintotta, most pedig az új zászlóshajó került ismét a középpontba.

A távol-keleti országból származó értesülés ugyanis arról szól, hogy az Mi 5 megjelenésére egészen az év végéig várnunk kell majd, mivel az új generáció képviselője még nincs egészen megfelelő állapotban. Ez több, mint egy éves szünetet jelentene a tavaly július óta kapható Mi 4 okostelefonhoz képest, ám hivatalos információ eddig még nem jelent meg ezzel kapcsolatban, így egyedül a véglegesnek szánt név tűnik biztosnak. A hardvert illetően maradnak a találgatások, bár a kereken 5 hüvelykes, vagy egy ahhoz nagyon közeli méretű érintőképernyő kézenfekvő választásnak bizonyulna, hiszen a két Note okostelefon megjelenése után felesleges lenne egy harmadik, kifejezetten nagy változat piacra dobása.


Az eddig megjelent hírekben egy 5, illetve egy 5,2 hüvelykes kijelzőről olvashattunk, bár szóba került az 5,7 hüvelykes példányok alkalmazása is, amely a fentiek miatt már nem tűnik valószínűnek. A 64 bites architektúrát kínáló Snapdragon 810 chip alkalmazása logikus lépés lenne a cég részéről, de a Snapdragon 805 sem lenne órási visszalépés ehhez képest. Az Android 5.0 Lollipop támogatására szintén számíthatunk, ez nyilván ezúttal is a cég saját MIUI kezelőfelületével egészülne ki.

Lei Jun vezérigazgató egyébként nemrég elárulta, hogy minden egyes készülékük esetében 5-6 prototípust fogyasztanak el, átlagosan pedig mintegy másfél évet vesz igénybe a kutatás-fejlesztési munkálatok lezárása. A külső dizájn már szinte teljesen elkészült, innentől kezdve a prototípusoknak jut a főszerep.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jakuza1 #50
    Igy van remek vegszo a keped belinkelese.

  • Papichulo #49
    Remek vegszo... nem is etetem tovabb a trollt.
  • Jakuza1 #48
  • Jakuza1 #47
    Eloszor is sikerult elgepelve, de ne zavarjon, hogy ad hominem fos ervrendszered megint itt elverzett.
    De egy bolcsodes ertelmiszinvonalu kretennek, mint te ez boven elegseges.

    Megegyszer felteszem a kerdest. A "Tu quoque" ervelesi technikadra: A Nexus 4 hogyan kerult az Apple portfoliojaba??? :)
  • Papichulo #46
    Nem, teged koptelek vele szembe, hogy lattassam, mit is csinalsz.

    Orulok, hogy masodjara mar sikerult megoldani, ez olyasmi elmeny lehet szamodra mint az altalanos iskola elso osztalya... :)

    Namost, ennek tudataban ezt is olvasd el parszor, mert ugy latszik, hogy elsore nehezen mennek a dolgok neked:
    "En azt mondtam, hogy az Xiaomi masol. Ez utobbit te azzal probaltad cafolni, hogy az Apple is masol. En viszont nem allitottam, hogy az Apple nem masol. De meg ha el is ismernenk, hogy masol az Apple, attol meg mindig nem masolt kevesbe a Xiaomi." - Ez a "Tu quoque" (sic!) ervelestechnikai hiba!
  • Jakuza1 #45
    Kozben kiderult, hogy a Nexus 4 hogyan kerult az Apple portfoliojaba??? :)
  • Jakuza1 #44
    Nem, teged koptelek vele szembe, hogy lattassam, mit is csinalsz.
  • Papichulo #43
    Nem teged koptelek vele szembe

    En is tudom, nem engem, hanem magadat. Annak is orulok, hogy ma is tanultal ket uj kifejezest tolem (Ad hominem, Tu quoque), de azert nem artana ha megtanulnad helyesen is leirni oket ;)

    btw: Kiderult kozben, hogy hogyan kerult az az Apple icon a Xiaomi promocios fotojara??? :)
  • Jakuza1 #42
    A bolcsodes szintu ervelesed az ad hominem, raadasul a legszebb, hogy te papolsz a tu queue ervelestechnikaval, hiszen te kezdted azzal.
  • Jakuza1 #41
    Nem teged koptelek vele szembe, hogy lattassam, mit is csinalsz.