Berta Sándor

Vita az IE kezdőoldaláról

Az egyes Microsoft-részlegek azon vitatkoztak össze, hogy az Internet Explorer kezdőoldalán mi szerepeljen.

A Microsofton belül komoly vita bontakozott ki a böngésző kezdőoldalán látható tartalmakkal kapcsolatban. Jelenleg az IE elindításakor automatikusan az MSN kezdőoldala töltődik be és mivel a felhasználók többsége nem változtat ezen, így a szolgáltatás több tízmillió oldallekérdezést könyvelhet el. Mindezek tükrében egyáltalán nem véletlen, hogy az MSN-t havonta még mindig több mint 80 millióan látogatják.

Azonban most úgy tűnik, hogy ennek az idillnek vége szakadhat, ugyanis több részleg szeretné, ha az ő terméke jelenne meg az Internet Explorer kezdőoldalán. Terry Myerson, a Windows-részleg vezetője azt akarja, hogy a Windows 10 operációs rendszerrel kapcsolatos újdonságok és információk jelenjenek meg a felületen, így készítenék fel és ösztönöznék az embereket változtatásra. Mindez viszont nem tetszik Qi Lu menedzsernek, aki a társaság online szolgáltatásaiért felel - ehhez a részleghez tartozik az MSN és a Bing is. Derrick Conell, a Bing fejlesztéséért felelős vezető pedig azt szeretné elérni, hogy a Bing jelenjen meg a kezdőoldalon, ezt azonban Brian Macdonald, az MSN fejlesztési menedzsere igyekszik minden eszközzel megakadályozni.

A vita még szeptemberben robbant ki, amikor elérhetővé vált az MSN új online dizájnja. Amennyiben a felhasználó a megjelenített fontos témákra kattintott, akkor nem a Bing keresője jött elő, mint eddig, hanem az egyik kiválasztott híroldal egyik cikke. Mindez oda vezetett, hogy a Binget sokkal kevesebben használták. A vita végül annyira elmérgesedett, hogy már Myerson is kénytelen volt beavatkozni. Hivatalosan ugyanakkor semmi sem történt, illetve történik, a Bing és az MSN tovább növekszik és az új MSN fogadtatása kiváló.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • x3dgime #3
    Nekem aztán totálisan kukkmindegy, mivel az egyik legelső mozzanatom minden böngészőben az, hogy a kezdőoldal az "üres lap" legyen. :D
  • Lunki88 #2
    SG-t a kezdőoldalra, ez nem is lehet kérdés! :D
    Utoljára szerkesztette: Lunki88, 2014.11.26. 09:15:42
  • Sequoyah #1
    " az MSN-t havonta még mindig több mint 80 millióan látogatják"
    Mivel az msn.com epp most ujult meg gyokeresen, ennek a mondatnak nincs letjogosultsaga.
    Eddig azert latogattak mert az volt a kezdooldal, de most, hogy egy eleg jo hiroldalt hoztak belole letre soksok integralt szolgaltatassal, egy valoban hasznalhato kezdolap lett belole.