MTI

Megtámadták a lengyel elnök és a varsói értéktőzsde honlapját

Megtámadták a lengyel elnök és a varsói értéktőzsde internetes oldalait az ukrajnai szakadárokhoz közeli CyberBerkut szervezet aktivistái, azt követelve, hogy "a lengyel bérencek vonuljanak ki Ukrajnából" - közölte a Rzeczpospolita.

A lengyel napilap az RMF FM hírrádióra hivatkozva azt írta, a hackerek a megtámadott honlapokon olyan nyilatkozatot helyeztek el, amely szerint Ukrajna területén Bartlomiej Sienkiewicz (lengyel belügyminiszter) vezette alakulatok tevékenykednek. Sienkiewiczet a hackerek háborús bűnösnek nevezték. Nyilatkozatuk szerint a lengyel kormány által támogatott "kijevi junta népirtó cselekedeteket követ el kelet-Ukrajnában". Lengyelország a hackerek szerint "az ukrán fasizmust" támogatja. "Washington megbízásából Lengyelország diplomáciai, politikai és katonai támogatást nyújt a nacionalistáknak" - áll a nyilatkozatban, amely azt is hozzáteszi: "El nem felejtjük, meg nem bocsátjuk."

A lengyel elnöki hivatal nem erősítette meg a támadás tényét, de a hivatalos honlap nem működik. A varsói tőzsde 14 órakor újra beindult. Amint a Rzeczpospolita írja, a CyberBerkut az orosz-ukrán konfliktus kitörése után már a NATO, valamint az amerikai katonai magánvállalatok honlapjait is megtámadta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!