MTI

Hamis szoftvereket talált négy autószerelő műhelyben a NAV

Győr-Moson-Sopronban négy autószerelő műhelyben több elektronikai eszközt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, mert azokon nem jogtiszta szoftver működött. A bűncselekmények elkövetési értéke 16,5 millió forint - közölte a NAV.

A Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesületének munkatársaival közösen végzett ellenőrzésen összesen 57 illegális jármű-diagnosztikai szoftvert találtak. A közlemény szerint a szoftvereket tartalmazó laptopokat, jármű-diagnosztikai műszereket, külső meghajtókat, DVD-ket a pénzügyőrök lefoglalták. Az ellenőrzéseken a műhelyekben lejátszott zeneszámokat, a zeneszolgáltatásokat és az alkalmazottak foglakoztatásának jogszerűségét is vizsgálták a pénzügyőrök.

Az előzetes szakvélemények alapján összesen 1733 másolt zeneszám esetében történt többszörözés és a nyilvános zeneszolgáltatás engedélyezése is elmaradt. Egy esetben találtak olyan foglalkoztatottat, akinek a bejelentését a munkáltatója elmulasztotta. A lefoglalt bizonyítékok alapján a pénzügyőrök szerzői, vagy a szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál - áll a közleményben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szasko #8

    Ha egy vendéglátóipari egység ugyanúgy befizeti a jogdíjakat a dj szövetségbe, akkor olyan dj-k is szolgáltathatnak műsort náluk, akiknek nincs kiváltva a jogdíj. (akik így nem játszhatnak pl. torrentről leszedett zenét. ők csak bizobyítottan megvásárolt zenéket pörgethetnek)
    Megoldás : az autófényezők, szerelők lépjenek be. :-D ( jó ez poén, de lehetséges alternatíva)

    www.djszovetseg.hu/jogdij

    Na! Magyarországon így lehet pl. hivatalosítani, torrentezéssel "lopott" zenéket.
  • fapapi #7
    Az éves 10 millió Ft bevétel alatti cégek ebben az országban becsületesen nem élnek meg. Nem lehet becsületesen céget üzemeltetni, mert a kockázatot nem vállaló állam a bevétel 60%-át elviszi. A többi meg talán a fennmaradáshoz elég. Legyetek boldogok ezzel a kitüntető fogással, örüljetek, hogy tönkretettetek ismét vállalkozásokat, munkanélküliségbe sodortatok embereket.
  • who am I 7 #6
    Magyarul nagyon hasznos volt az ügyködésük abban, hogy magyaro. egyre lejjebb süllyedjen.
  • tobias88 #5
    Nyugodtan végig lehetne így menni Magyarországon kedves NAV. Milliárdnyi bírságot be lehetne szedni. Persze ezek az emberek holnap már nem dolgoznak, valószínű a cég is tönkremegy és munkanélküliek lesznek, mert nincs állás sehol...
  • syn7h37ic #4
    [ Irónia on ]
    Életfogytiglani akasztást a szoftvertolvajoknak! Ezek a nép kizsigerelőii! Inkább gyilkoltak volna halomra embereket, vagy terjesztettek volna drogot. De hogy még zeneszámokat is másoltak... ez maga a holokauszt!
    [/irónia off ]
  • Macropus Rufus #3
    de ezt lehetne akkor úgy is csinálni, hogy nincs rajta a artist just matrica, és simán 50Ft-al lenne drágább a lemez.
    De ha rajta van, akkor nagyon úgy néz ki, hogy jogdíjjat fizetek a lemezekért.

    Artisjust FAQ

    "Lejátszhatok-e másolt CD-ket az üzletemben?

    Másolatot készíteni a felvételekről csak magáncélra lehetne!"

    itt - gondolom én - a munka közben hallgatták a zenét, ergo: magáncéllal ment a zene. Nem műsorszórás vagy egyéb, ezen a definición kívül eső tevékenység keretében. De nem vagyok jogász. ;)
  • mcwolf #2
    Szerintem ez kb. úgy van, mint az áramszolgáltatás.
    Ott igaz nem jogdíjként, hanem tisztán haszonkulcsként be van építve az árba az is, amit egyes népcsoportok ellopnak.
    Itt is mondhatni átalánydíjat fizetsz plusszba, mert az eladott adathorozók x %-án "lopott" szoftver/adat van.
    Ezért fizetsz minden adathordozóra jogdíjat, de attól függetlenül ha elkapnak, ugyanúgy megbüntetnek.
    Én így gondolom.
  • Macropus Rufus #1
    lehet rosszúl tudom, de azért van jogdíj pl. a dvd/cd lemezeken, hogy a rá másolt zenei tartalom után meg legyen a jogdíj...
    Ha ez így van, akkor milyen alapon lettek felelősségre vonva a zeneszámok miatt?
    Ha nem így van, akkor milyen alapon kell nekem majd 50Ft-al többet fizetnem az üres adathordozókért?