Berta Sándor

iTime lehet az Apple okos órájának a neve

Az USA illetékes hivatala elfogadta az Apple okosórához kapcsolódó szabadalmát.

Az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala által bejegyzett dokumentumban egy olyan eszközről van szó, amelynek a neve iTime. A készüléket a felhasználó a csuklóján hordhatja és igény esetén összekötheti számítógépekkel vagy más mobil eszközökkel. A fő ötlet látszólag az volt, hogy az iPod nanót okosórává változtassák át, hiszen a szabadalomban kifejezetten szerepel az iPod nano neve. Felmerül ugyanakkor, hogy az iTime csupán egy kiegészítő lesz az Apple készülékéhez vagy valóban a várt okosóráról van szó.

A dokumentumban leírt termék két külön részből, egy képernyőből és egy karkötőből áll. A kijelző külön használható, akár médialejátszóként is, míg a karkötő önállóan is képes információk gyűjtésére és feldolgozására. Emellett támogatni fogja a gesztusok használatát is, így számos - a sport és az egészségügy területéhez kapcsolódó - új funkcióval egészíthetik majd ki. Az iTime elsősorban az okostelefonok kiegészítője lesz és nem önálló termék. Képes lesz megmutatni és akár fogadni is az iPhone készülékekre beérkező hívásokat, továbbá lehetséges lesz a két termék közötti információcsere, akár automatikusan vagy a felhasználó engedélye alapján.

A Microsoft 2012-ben benyújtott szabadalmi leírásában szereplő Wearable Personal Information System is két részből, egy miniatűr számítógépből és egy karkötőből állt. Nemrég ismertté vált, hogy az Apple új terméke csak közvetlenül karácsony előtt jelenhet meg az üzletekben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KopaszIsten #5
    Ha nem is nyújt be rá szabadalmat, már most is így van, hogy kis 'i'-vel csak ők hoznak forgalomba terméket, és ha más bepróbálkozna vele, lehet perbe is fognák. :\
  • Tikal #4
    és mégis itt vagy ;)
  • Extec #3
    Szerintem már most el kellene kezdeni sorban állni érte!!!!
  • Tinman #2
    iDont'tgiveashitforapplestuffs
  • codaco #1
    Szerintem az Apple nemsokára benyújt egy szabadalmat, miszerint csak ő dobhat piacra olyan terméket, aminek a neve kis i-vel kezdődik. (És ezt el is fogják fogadni.)