Berta Sándor

A kézfelület a Ritot okosóra kijelzője

A készülék a pontos időt és az üzeneteket is a kéz felületére vetíti ki.

A projektet az Indiegogo nevű Crowdfunding-platformon hirdették meg és már bőven túlteljesítették az eredetileg kitűzött 50 000 dolláros összeget, több mint 285 000 dollár gyűlt össze. A finanszírozási szakasz lezárása után megépítik az első prototípusokat, a támogatók a teljes folyamatot nyomon követhetik és befolyásolhatják. Az első készülékek kiszállítására az ígéretek szerint 2015 január végén vagy február elején kerülhet sor.

A Ritot úgy néz ki, mint egy karkötő és két verzióban lesz elérhető: az egyiknek bőr-, a sportváltozatnak pedig fehér vagy fekete színű műanyag borítása lesz. Az órába beépítettek egy kis méretű vetítőt, ami az információkat vagy folyamatosan megjeleníti vagy érintésre tíz másodpercen át mutatja. A vetítést egy szenzor indítja el, más kezelőelem nincs.


Egy alkalmazáson keresztül lehet beállítani, hogy milyen információk jelenjenek meg. A programnak egyaránt elérhető az iOS-, az Android- és a Windows Phone-kompatibilis verziója. Minden egyes Ritot órához adnak egy vezeték nélküli töltőt, amelyen keresztül további beállítások eszközölhetők, például megváltoztatható a vetítés háttérszíne. A Ritot vízálló, maximális üzemideje 6 nap, a készenléti idő a közöltek szerint egy hónap. A két változat egyaránt 120 dollárba fog kerülni. A globális kiszállítás ingyenes, később a boltokban 160 dollárért lehet majd megvásárolni az okosórát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • thsanyi5 #5
    Mint amennyire a régi olcsó digitális karórák is látszottak napfényben.
  • Shiwo #4
    mondjuk az is kérdés, hogy a többi okos-óra, amely nem e-papír kijelzőt használ, mennyire lesz látható a napfényben.. mert azért a telefonokkal akad némi láthatósági probléma fényes nappal..

    bár ha valami olyasmi elve lesz, mint a kis lézeres mutatópálcáknak, akkor szerintem simán látható
  • wraithLord #3
    Ahhoz is optimálisan kell tartani a kezedet, hogy egy sima óra kijelzőjére ráláss. Lényegében ez sem igényel mást, csak hogy úgy tartsd a kezed, hogy lásd, amit az okosóra kivetít - ami tulajdonképpen ugyanaz a mozdulat, csak itt nem a csuklódat, hanem a kézfejedet nézed.

    Az már érdekesebb kérdés, hogy mennyire fog ez napfényben látszani...
  • barret #2
    És kacsa is! Ha nem optimálisan tartod a kezed,hogy vetít rá? És vajon hogy látszik ez napfényben? :D
  • dzsagon #1
    jónagy faszság