Berta Sándor

Okostelefon méretű számítógép

Az apró PC-t a Tango csoport tagjai az AMD mérnökeivel közösen készítették el.

A projekthez rövid idő alatt sikerült összegyűjteni a Kickstarter segítségével a kitűzött 100 000 dollárt. A Tango Super PC alig nagyobb egy okostelefonnál és egy dokkolóegységgel összekötve akár HTPC-ként, akár játékra is használható. A számítógép mérete csupán 125 x 82 x 13,5 mm, a központi egysége az AMD A6-5200-as rendszerchipje, amelyben 4 Jaguar mag található, órajele pedig 2 GHz. Ehhez jön az integrált Radeon HD 8400 grafikus chip, a 2-8 gigabájt SODIMM DDR3-1600-as RAM, illetve a 32-128 gigabájtos SSD-meghajtó.


A miniatűr PC a dokkolóegység segítségével számos csatlakozót (HDMI, USB 2.0, USB 3.0, gigabites Ethernet, WLAN, kombinált fejhallgató-mikrofon) kínál. A működést egy 60 wattos külső táp biztosítja, de emellett beépítettek a számítógépbe egy kis méretű akkumulátort is, így a készülék akár külső áramforrás nélkül is több órán át működtethető. A Tango Super PC-re akár Windows, Linux vagy éppen Chrome OS is telepíthető. A kapcsolódó webbolt árai szerint a 4 gigabájt RAM-mal és 32 gigabájtos SSD-vel szerelt modell 399, míg a 8 gigabájt RAM-os és 128 gigabájtos SSD-s 519 dollárba fog kerülni. Az első termékeket novemberben szállíthatják ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • halaszlo #9
    ...nem sok.
  • Macropus Rufus #8
    ha jól értem akkor ez a vas a dokkolója nélkül használhatatlan lévén, hogy még egy nyamvadt hdmi csati sincs rajta. Értelme?
  • Tinman #7
    Akkor nincs nagy baj...

  • Vol Jin #6
    "AMD A6-5200-as rendszerchipje, amelyben 4 Jaguar mag található, órajele pedig 2 GHz."

    Tudom, hogy a google a barátom, de most azért is már mi a faszomnak?

    Nem lehetett volna odaírni, hogy ez x8664 vagy ARM vagy valami tök más vagy mi a pöcsöm?

    Már nem azért, de ez szerintem kurva fontos információ. Persze marketingfosás az meg van ezerrel, csak ez a fontos részlet nincs.
  • Gery13 #5
    akkor már ott van egy android box, és nincs is értelme fejleszteni, rgo 100 000 dodo kuka.
    a szétszedés teljesen fölösleges, integrált formában is meg lehetett volna oldani a dolgot, és fele akkora lenne, olcsósságosabban.
  • kvp #4
    Erdekes, de a nagy dokkoloja nelkul nem igazan hasznalhato. Ha lenne hozza egy vele kozel azonos meretu kijelzos 'dokkolo' es kepes lenne wifi-n kepet kuldeni tv-re, tovabba bluetooth-on billentyuzetet/egeret/touchpad-et kezelni, akkor valamivel tobb ertelme lenne a kozponti egyseg kulonvalasztasanak. A lehetoseg megvan, de meg sok fejlesztest igenyel amire legalabb annyira hasznalhato lesz mint egy tablet vagy netbook. Jatekra nem ilyet vesz az ember, de nem is arra valo. Tovabba jo lenne ha lenne hozza android tamogatas, esetleg linux desktop es wine support-tal.
  • flashpointer2 #3
    Semennyire, vannak oylan AMD procik amivel el lehet játszogatni, de ez sajnos nem oylan, gyakorlatilag intel hd 3000 szint
  • WhiteStar #2
    pont annyira amennyire azok futtatására van kitalálva.
  • KopaszIsten #1
    Szerintetek mennyire jó ez a játékszer komoly (mondjuk FPS) játékok futtatására?