MTI

Az NSA-botrány vizsgálatát sürgeti a Jobbik

A Jobbik azt szeretné, ha haladéktalanul folytatódna az az amerikai lehallgatási botrány magyarországi vonatkozásainak vizsgálata - mondta budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt szóvivője. Mirkóczki Ádám, aki felháborítónak nevezte, hogy egyáltalán kérdés lehet a vizsgálat folytatása, hangsúlyozta, hogy ezzel Vona Gábor pártelnök is egyetért.

A politikus arra reagált, hogy Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke azt mondta, vagy külön parlamenti vizsgálóbizottság, vagy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keretein belül, de folytatni kell az amerikai lehallgatási botrány magyarországi vonatkozásainak feltárását. Mirkóczki Ádám közölte: a Jobbik úgy látja, hogy a meghallgatandók körét ki kell szélesíteni. A párt álláspontjai szerint a meghallgatásokat az új amerikai nagykövettel kell majd kezdeni, majd a sort a Facebook, a Google és a telefonszolgáltató cégek magyarországi prominens vezetőinek meghallgatásaival kell folytatni. Tőlük azt szeretnék megtudni, hogy adtak-e át információkat az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségnek (NSA) és ha igen, akkor mit.

Elengedhetetlennek nevezte azt is, hogy meghallgassák az NSA volt munkatársát, Edward Snowdent is. Utóbbit személyesen vagy videokonferencia keretében képzeli el, de szavai szerint ha ez nem sikerül, akkor a jogi képviselőjének vagy valamelyik munkatársának a meghallgatása is elfogadható. A bizottság jelentését pedig nem szabad majd titkosítani, hanem azonnal a nyilvánosság elé kell tárni - jelentette ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!