Berta Sándor

3D szkenneres tabletet fejleszt a Google

A tábla PC kifejlesztése része annak a termékoffenzívának, ami a társaságnál Tango projekt kódnév alatt fut.

Az óriáscég egy rendkívül korszerű készüléket alkotna meg. A Google kereken 4000 prototípust építene a különleges táblagépből. Az eszközök 7 hüvelykes képernyőt, két hátoldali kamerát és infraszenzort kapnak, továbbá olyan szoftverekkel szerelik fel őket, amelyekkel 3D képek készíthetők a tárgyakról. A prototípusok még a konszern fejlesztői konferenciája előtt, június végén jelenhetnek meg.

A vállalat februárban bemutatta néhány okostelefon prototípusát, amelyeket szintén több szenzorral láttak el és így képesek a felhasználóknak megmutatni a környezet három dimenziós térképét. A bemutatott technológia lehetővé teheti a vakok számára, hogy zárt területeken belül jobban navigáljanak, emellett akár precíz iránymegjelölésekre és a videojátékokban való használatra is lehetőség nyílhat.

Rajeev Chand, a Rutberg & Co. befektetési bank kutatási vezetője szerint ezek a technológiák jóval fejlettebbek, mint a hagyományos 3D kijelzők. (Az intézmény kifejezetten a mobil eszközökre és a digitális médiaiparra specializálta magát.) Bryan Ma, az IDC elemzője szerint elengedhetetlen, hogy az új technológia először a fejlesztőkhöz kerüljön, akik praktikus alkalmazásokat készíthetnek rájuk. A tesztelők szoros bevonása nem újdonság, hiszen a Google ezt a stratégiát alkalmazta szemüvege, a Glass esetében is. Ez jelentősen különbözik az Apple gyakorlatától, mely társaság a készülékeit zárt ajtók mögött fejleszti ki, majd a piacra dobásukkor nagy bemutatókat szervez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!