Berta Sándor

A fejlesztők többsége azt hiszi, hogy milliomos lesz

Az elmúlt 15 évben néhány vállalkozás nagyon sikeres volt és mindez alaposan megváltoztatta a fejlesztők gondolkodásmódját.

A Chef amerikai IT-cég felméréséből kiderült, hogy a szoftverkészítők gyakran úgy gondolják, hogy szakmájuk teljesen független az általános gazdasági fejlődéstől. Nem csupán a vállalatuk szempontjából gondolkodnak így, hanem a saját életüket tekintve is komoly anyagi haszonra vágynak. A megkérdezett szakemberek több mint a fele mondta azt, hogy egy napon milliomos lesz, s ez a kijelentés független volt attól, hogy milyen iskolai végzettséggel rendelkeztek. Sok olyan programozó is ezt az álláspontot vallotta, akinek nincs diplomája. A válaszolók 91 százaléka egyenesen úgy gondolta, hogy az adott társaságban őt tartják a legértékesebb munkatársnak. A többségük sokkal elégedettebb a munkájával, mint az átlagdolgozók.


A fejlesztők 69 százaléka vélte úgy, hogy a munkája egy esetleges gazdasági válság esetén is megmaradna, illetve ha a munkahelyük meg is szűnne, gyorsan találnának új munkahelyet. 71 százalékuk vállalt szerepet valamilyen politikai vagy polgári mozgalomban. Az Amerikai Egyesült Államokban a szoftverkészítők évente átlagosan 50 órán át foglalkoznak valamilyen szociális tevékenységgel, elsősorban oktatási vagy a fiatalokat érintő projektekben vesznek részt. 53 százalékuk pedig meg van győződve arról, hogy áldozniuk kell az idejükből a társadalmi problémákra. Fontosabbnak tartják, hogy bizonyos programokat kódokkal támogassanak és ne pénzzel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atyuska #2
    Ha azt nézzük, hogy egy gakorlott Junior dolgozó is már simán kereshet 6-700e ft-ot Mo-on, akkor végülis milliomosok :-)

    A magasabb szintű feladatmegoldás készségéhez sokat segít az iskola.
    Hogy van 3-4 nagy név, aki milliomos lett, az csepp a tengerben. Mutogatni jó, de százalékban elenyésző az összes programozó számához képest.
    Utoljára szerkesztette: Atyuska, 2020.11.17. 08:46:44
  • Archenemy #1
    "Sok olyan programozó is ezt az álláspontot vallotta (hogy milliomos lesz), akinek nincs diplomája."

    Ja ja, pl. Bill Gates, Steve Jobs, Mark Zuckerberg... jó jó tudom sarkítok mert minden milliomosra egymillió nem-milliomos jut, de értitek... Egy vállalkozás indításához nem feltétel a diploma, és ha jó az ötlet, be is jöhet.