Berta Sándor

Közös kutatólabort hoz létre az Ericsson és a Facebook

A két vállalat új létesítményének fő célja a jövőbeli internetes technikák kifejlesztése és kutatása lesz.

Az új kutatólaboratóriummal a korábban létrehozott Internet.org nevű kezdeményezést támogatják, amelynek keretében további ötmilliárd embernek biztosítanának internethozzáférést. A közösségi oldal eddig egymilliárd dollárt fektetett be a projektbe, az alapítók között van a Samsung, a Nokia, a Qualcomm, az Ericsson, a Mediatek és az Opera Software is. A kutatási célok között szerepel a nagyobb hatótávolságú hálózatok kifejlesztése, az alkalmazások optimalizálása és azoknak az akadályoknak az eltüntetése, amelyek meggátolják a hálózatba kötött társadalom kialakulását. A kutatólaboratórium a Facebook campusának területén működik majd az év második felétől.

A fejlesztők leggyakrabban azokra a hálózati típusokra koncentrálnak, amivel ők is rendelkeznek, azonban világszerte számos hálózat (2G - GSM, 3G - UMTS, 4G - LTE, különböző WLAN-technikák) létezik. Egy LTE-re optimalizált alkalmazás aligha fog kiválóan működni egy 2G-s környezetben. A tesztekhez szükséges hardvereket az Ericsson biztosítja majd.

"Az Internet.org céljai tökéletesen illeszkednek az évek óta követett ideálunkhoz, amelynek lényege, hogy a kommunikáció alapvető emberi igény. A most létrehozott laboratórium egyedülálló környezet lesz arra, hogy a szoftvereket a hálózatoktól, az eszközöktől vagy az operációs rendszerektől függetlenül lehessen tesztelni és végül optimalizálni" - jelentette ki Johan Wibergh, az Ericsson ügyvezető alelnöke és hálózati üzletágának vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!