MTI

Elindult az utastájékoztató-rendszer tesztüzeme a szegedi megállókban

Elindult a több mint száz szegedi busz-, villamos- és trolibuszmegállóban kialakított utastájékoztató-rendszer tesztüzeme - közölte a tömegközlekedés-fejlesztési projektet koordináló Szeged Pólus Nonprofit Kft. kommunikációs főmunkatársa.

Nemes Szilvia közölte, az utasok a kijelzőkön először a tesztüzem feliratot és a pontos időt olvashatják, a berendezések az utazási információkat a tervek szerint áprilistól jelzik majd. A Tisza-parti városban uniós támogatással megvalósuló, 30 milliárd forintos költségvetésű, villamos- és trolibuszvonalak fejlesztését, valamint járművek beszerzését is magában foglaló tömegközlekedés-fejlesztési program egyik eleme az utastájékoztató-rendszer. A 391 millió forintos összköltségvetésű részprojektben fejlesztik a közlekedéshez kapcsolódó informatikai rendszereket. Korszerűsítik a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) diszpécserközpontját, 119 járműre fedélzeti kommunikációs egység kerül, az SZKT összes járművét ellátják kijelzőkkel, két forgalmas helyen kialakított érintőképernyős webterminál segítségével útvonalat lehet majd tervezni.

A legforgalmasabb 21 csomópontban pedig olyan berendezésekkel egészítik ki a jelzőlámpákat, melyek előnyben részesítik a tömegközlekedési járműveket. A fejlesztéseket a Delta Systems Kft. végzi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!