SG.hu

E-egészségügyi rendszert vásárolt Örményország

Az egészségügyi rendszerben az IKT potenciáljának felhasználása biztosítja majd az integrált egészségügyi szolgáltatásokat Örményország állampolgárai részére. A telepítés kiterjed a központi kórházi információs rendszer és a központi egészségügyi egyesített rendszer üzembe helyezésére.

Az urbanizáció jelentős változásokat hoz az életkörülményeinkben, az életstílusunkban és egészségünkben. Az IKT-megoldások támogatásával napjaink egészségügyi kihívásai hatékonyabban és valódi változást hozó módon kezelhetők. Az IKT felhasználásával a nemzeti egészségügyi rendszerek hatékonyságának javítására globális szinten napirenden van, és egyre több ország csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez, hogy páciensközpontú nemzeti e-egészségügyi rendszereket építsenek ki. A telepítés kiterjed a központi kórházi információs rendszer (Central Hospital Information System, CHIS) és a központi egészségügyi egyesített rendszer (Central Healthcare Unified System, CHUS) üzembe helyezésére.

"A projekt végrehajtásával lehetővé válik az örményországi egészségügyi rendszer átfogó modernizálása a modern információs és kommunikációs technológiák telepítésével kiváló minőségű, biztonságos, elérhető és költséghatékony orvosi szolgáltatásokat kínálunk a társadalom számára a közegészségügy minőségének javítása és az állampolgárok egészségügyi rendszerrel való elégedettségének növelése érdekében. Jelenleg az e-irányítási infrastruktúra-telepítési egység (CJSC) és az Ericsson Nikola Tesla közösen hajtja végre az IHISA-projektet Örményországban" - mondta el Arthur Ghulyan, az örményországi e-irányítási infrastruktúra-telepítési egység (CJSC) igazgatója.

A várakozások szerint a két év alatt végrehajtott tesztprojektben hat egészségügyi szervezet vesz részt (kórházak és biztosító intézmények). A kiépített privát számítási felhő megoldás további lehetőségeket kínál a majdani bővítésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!