Berta Sándor

A Sony is beszáll a génkutatásba

A gyógyászati cégek kezdhetnek megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy a legújabb vetélytársaik az IT-szektorból érkeznek.

Az IT-óriáscégek közül immár nem csupán a Google-t érdekli a génkutatás, hanem a japán elektronikai konszernt is. A Sony az M3, Inc. japán gyógyászati társaság és az Illumina, Inc. közös vállalatot hoztak létre, amely a fejlett gyógyászati kutatásokra fog fókuszálni a jövőben. Az újonnan alapított, P5 nevű cég fő feladata az lesz, hogy áttöréseket érjen el a gyógyászatban a génkutatás segítségével. Fontos lesz új technikák kidolgozása a betegségek kialakulásának tanulmányozására, valamint új gyógyszerek és kezelési módszerek kifejlesztése.

Tadashi Saito, a Sony gyógyászati részlegének vezetője elmondta, hogy teljesen magával ragadták az együttműködésben rejlő lehetőségek, amik közelebb vihetik az embereket a személyre szabott gyógyítás és egészségügy korszakához. Szeretnék a génkutatást megkönnyíteni és azt akarják elérni, hogy a jövőben új orvostechnikai szolgáltatási platformok jöjjenek létre. A P5 várhatóan február végétől kezdi meg működését.

A Google már korábban létrehozta a 23andMe genetikai adatbázist. Larry Page nemrég a Calico projekt kapcsán úgy nyilatkozott: amennyiben megtalálják a rák ellenszerét, akkor az emberek élettartama átlagosan talán 3 évvel nő. Ez Page szerint nem akkora előrelépés, mint amilyennek tűnik, ő plusz évtizedeket, akár 100 esztendőt is nyerne, vagyis a fő cél az öregedés megállítása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!