SG.hu

"A Dell a világ legnagyobb startup vállalata"

Legalábbis saját állításuk szerint. A többi számítógépgyártóhoz hasonlóan a PC-piacról menekülő cég a fejlődő országokban és a felhőmegoldások kiszolgálásában látja a kiutat.

Az Iparművészeti Múzeumban tartotta évértékelő sajtótájékoztatóját az amerikai cég, melynek közép-európai vezetői nagy optimizmussal számoltak be a frissen magánvállalattá alakult Dell új stratégiájáról. Anja Monrad feltörekvő piacokért felelős vezető a gyökerekhez való visszatéréshez beszélt a kivásárlás kapcsán, közlése szerint a felhasználókat nagyon pozitívan fogja érinteni a Dell megszabadulása a 90 napos tőzsdei jelentések kötelezettségétől. Elmondta, hogy a 25 év után ismét privát kézben lévő cég növelni fogja kereskedőhálózata lefedettségét és különösen a fejlődő országokban fordítanak kiemelt figyelmet az értékesítésre. A siker zálogaként a vevői igényekre való gyors reagálást és a folyamatos változásra képes vállalati kultúrát említette.


David Spruyt értékesítési igazgató azzal a példával szemléltette az új stratégiát, miszerint új táblagépeik már a nyugati piaci bevezetés előtt megjelentek az ukrán piacon és hamarosan Magyarországon is az üzletekbe kerülnek. Büszkén említette, hogy világszinten már több monitort adnak el, mint a Samsung, és hogy a Dell nevéhez fűződik a jelenlegi legolcsóbb 4K felbontásra képes monitor bemutatása is. Serban Zirnovan menedzser kiemelte, hogy ők a Microsoft elsőszámú partnere és a világ vezető felhőinfrastruktúra szállítója, azaz a legkisebb, néhány fős mikrovállalkozásoktól kezdve az olyan óriásokig, mint az eBay mindenkinek az igényeit ki tudják elégíteni. A legnagyobb vállalatokat tömörítő Fortune 500 lista 95 százalékát ügyfelüknek mondhatják és végponttól - végpontig terjedő megoldásaik a legmagasabb igényeknek is megfelelnek.


A magyar ügyvezető, Dienes-Oehm Tivadar megerősítette, hogy a tulajdonoson kivül semmi nem változik a cégnél. A jövőben is szeretnének PC-ket és mobil termékeket gyártani, a tabletüzletágukat pedig megerősítik. "A táblagépektől egészen az adatközpontokig van megoldásunk, az eddigi cégfelvásárlásaink jól sikerültek, egyedülálló termékportfólióval rendelkezünk. Nyolc éve vagyok a cégnél, és azt mondhatom, hogy Michael Dell általam soha nem látott ambíciókkal és motivációval vág neki a 2014-es évnek."


Elégedettséggel számolt be a folyamatosan javuló hazai eladásokról, az IDC számaira hivatkozva közölte, hogy 2013 első félévében ők adták el a legtöbb PC-t, míg a harmadik negyedévben a Dell, a Lenovo és a HP között holtverseny volt. A szervereknél tartják a HP mögött a második pozíciót, ami megegyezik a világszintű helyezésükkel, de folyamatosan csökken a hátrányuk és néhol, például az adatközponti megoldásoknál már átvették a vezetést. "Nagyon sok beruházás, nagyon sok kormányzati projekt volt, ezért leszögezhetjük, hogy a Dellnek jó éve volt." - zárta a sajtótájékoztatót Dienes-Oehm Tivadar.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #1
    Hajrááááá DELL. Iszonyatosan szurkolok nekik, a legjobb márka a világon. Mai napig itt porosodik a szobámban egy Dell asztali gép letakarva. Hihetetlenül strapabíró, s már évek óta nem használom, nem vagyok hajlandó megválni tőle. Imádom.

    De amúgy a tabletekre nagyon komolyan rá kéne feküdniük. Nemrég vettem egy Lenovo Miix 2 8-as gépet, pedig eredetileg egy Dell Venue 8 Pro-t néztem ki magamnak, de aztán jöttek a gondok. Nem volt benne GPS, se SD kártya olvasó, se front kamera. És a végső tust az vitte be, hogy MÉG nem lehet kapni.

    Szóval kicsit tényleg gyorsabban kell reagálni a piacra, és átgondoltabban kell fejleszteni a termékeket, de én szurkolok nekik.
    Remélem XPS sorozat gyártásával soha nem állnak le.