Gyurkity Péter

Felzárkózna és tovább terjeszkedne a CyanogenMod

Az Android módosításának készítői profitalapú céggé alakulnak át és a harmadik helyet szereznék meg.

A CyanogenMod az elmúlt hónapokban egyre népszerűbbé vált az androidos okostelefonokat használók körében, egyre többen döntöttek a mod alkalmazása, ezzel pedig a nagyobb szabadság megszerzése mellett. A gyártóktól és forgalmazóktól független alternatívát kínáló platform a jövőben felzárkózna a nagyok mellé, részt venne azok versenyében.

A profitalapú vállalkozássá átalakuló társaság az első körben 7 millió dollárt szedett össze a támogatóktól, ezt most egy további 23 millió dolláros befektetés követi, amelynek révén összesen 30 millió dollárral vágnak neki a hosszú és várhatóan rögös útnak. Ezzel lehetségesnek vélik további fejlesztők leszerződtetését, valamint a terjeszkedés megindulását, amelynek révén az okostelefonok mellett idővel a tévékészülékeken, az autókban, valamint a most divatba jövő viselhető eszközökön jelennének meg, jelentős mértékben kibővítve a felhasználók táborát.

A legújabb verzió már az Android 4.4-re támaszkodik, a támogatott funkciók köre legutóbb a titkosított szöveges üzenetekkel, illetve a screencast opcióval bővült, így a képernyőn megjelenő tartalomból is könnyedén készíthetünk saját videókat. Jelenleg alig 22 alkalmazott van a cégnél, ám további 30-50 embert szeretnének megszerezni, amivel felgyorsítanák a fejlesztés ütemét. 2014 végére, illetve 2015 elejére jelenhetnek meg a piacon egy barátságosabb nevű, ám az eredeti előnyöket megőrző szoftverrel, amely akár a harmadik helyet is megszerezheti majd az Android és az iOS mögött.

Ehhez persze a Google-nak is lesz egy-két szava. Legutóbb a Play portálon elérhetővé tett új telepítő eltávolítását kérték az alkotóktól, mivel ez túlságosan megkönnyítette a mod alkalmazását, és nyilván nem nézik majd jó szemmel az újdonsült rivális további terjeszkedését sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #4
    Nekem i9000 van. Ugyanaz a hardver mint az egyik Nexus. Hibátlan az aktuális CM11 nightly.
  • Zombee #3
    Samsung. De ennek semmi köze a driverhez. Ha délelőtt elcseszik a frissítést, délutánra van új verzió, amiben meg más nem működik. Szerencsére az SIII Minin tökéletes a gyári rendszer is.
  • a_n_d_r_e_w #2
    Errol nem a CM tehet, hanem a keszuleked gyartoja nem osztja meg az ehhez szukseges "drivereket". 90%-os bizonyossaggal mondanam, hogy Samsungod van, fokent arra jellemzo ez a fajta mentalitas (tobbek kozt ezert is hagytam ott a Samsungot mint markat olyan jo 12 ev utan). Visszakanyarodva, a CM viszonylag keves telefont tamogatott hivatalosan es persze nexusokon volt a legjobb, ha egy nem is hivatalosan tamogatott csak portolt telefonrol beszelesz, akkor meg plane nem kellene felhaborodnod.
  • Zombee #1
    Hátha használható lesz végre. A telefonomra nem is mertem rátenni, szinte minden frissítés után olvastam olyat, hogy kamera nem jó, hívás nem megy, ez nem megy, az nem megy, mobilnet megosztás Wifi-n nem megy... Előbb a készülék eredetileg meglévő funkciói működjenek, aztán lehet nyerészkedni.