SG.hu

Tartja növekedési ütemét a Business Telecom

Tizenhatszoros adózás előtti eredmény és több mint háromszoros üzemi eredmény az alternatív távközlési szolgáltatónál 2012 harmadik negyedévéhez képest.

A Budapesti Értéktőzsdén és a Frankfurti Értéktőzsdén jegyzett Business Telecom Nyrt. (BTel) gyorsjelentése alapján a harmadik negyedévben a társaság értékesítésből származó nettó árbevétele közel másfélszeresére emelkedett, üzemi eredménye több mint háromszorosára, míg az EBITDA közel háromszorosára nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest. A társaság adózás előtti eredménye tizenhatszorosa a tavalyi harmadik negyedévinek. Takács Krisztián, a társaság elnök-vezérigazgatója elmondta: nagyrészt az utóbbi két évben végrehajtott cégértéknövelő beruházások és akvizíciók terv szerinti megtérülésének, a költséghatékonyságot növelő BTel Technologies működtetésének, valamint a vállalati infokommunikációs szolgáltatások idei felfutásának köszönhető az eredmény, amelyet a BTel szeptemberben sikeres részvénytranzakcióval és tőkeemeléssel erősített meg.

"Mozgalmas negyed-, illetve háromnegyedéven vagyunk túl, és elmondhatjuk: a terveknek megfelelően, a tavalyi eredményekhez képest a BTel ismét egy szinttel feljebb lépett" - értékelte a gyorsjelentés számait Takács Krisztián, a Business Telecom elnök-vezérigazgatója. - "Ezúttal a növekedés leginkább az utóbbi másfél évben végrehajtott, jelentős ügyfélszám-növekedést eredményező piaci akvizíciók terv szerinti megtérülésének, a költséghatékonyabb működést megalapozó BTel Technologies idei létrehozásának, valamint a vállalati ügyfélszegmens fejlesztési és költséghatékonysági igényeire választ adó infokommunikációs termékfejlesztés és értékesítés sikerének köszönhető."


A Business Telecom Nyrt. 2013. harmadik negyedévében a társaság nettó árbevétele a másfélszeresére, 751,8 millióról 1,13 milliárd forintra bővült a 2012. év harmadik negyedévéhez képest. A cég üzemi eredménye ugyanebben az időszakban több mint megháromszorozódott, 99 millió forintról 323,1 millió forint fölé emelkedett. A tavalyi és az idei év harmadik negyedévét összehasonlítva az EBITDA 162,8 millió forintról 457,2 millió forintra, az adózás előtti eredmény pedig 33,9 millióról 546,9 millió forintra ugrott. A BTel saját tőkéje a 2013. év során több mint két és félszeresére bővült.

"Tapasztalataink alapján a távközlés és az vállalati informatika integrációját célzó fejlesztések mellett a szélessávú mikrohullámú, illetve a csak a BTelnél elérhető szélessávú műholdas internetszolgáltatásra továbbra is stabil az igény, a mobilinternet-előfizetések piaca az adatforgalmazás növekedésével dinamikusan bővül, míg a nemrég lezárult digitális átállás országosan több százezres új piacot nyitott a lakossági előfizetői körben, amely a műholdas televíziós üzletágból kiindulva biztosít új üzleti lehetőségeket" - mondta Takács Krisztián. - "Ahhoz, hogy szoros egységet alkotó üzleti modellünkre, beruházási politikánkra és tőkepiaci stratégiánkra építve a mindenkori hazai és külföldi piaci lehetőségeket kihasználjuk, szintén hozzájárult a sikeres szeptemberi részvénytranzakciónk és az azt követő tőkeemelés. Mindennek köszönhetően, a BTel a jövőben is erős tőkeszerkezet mellett bővülhet tovább."

A háromnegyedév (Q1-Q3) összesített eredményét tekintve a nettó árbevétel 2013. január 1. és szeptember 30. között közel 35 százalékkal, 2,17 milliárdról 2,92 milliárd forintra bővült a tavalyi év azonos időszakához képest. A cég üzemi eredménye közel megháromszorozódott, azaz 2012. első kilenc hónapjában elért 273,7 millió forintról 781,8 millió forint fölé emelkedett, két és félszeres EBITDA-emelkedés mellett. Az adózás előtti eredmény 81,8 millióról 989,1 millió forintra ugrott ugyanebben az időszakban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!