SG.hu

Csökkent az Ericsson árbevétele

Az Ericsson 2013 harmadik negyedévére vonatkozó jelentése szerint a cég árbevétele 53 milliárd svéd korona volt, amely az előző év azonos időszakához képest 3%-os csökkenést jelent.

"Az összehasonlítható egységek esetében az árfolyamváltozásokra korrigálva az árbevétel 3%-kal növekedett. A jelentésben közzétett árbevétel némileg csökkent az előző év azonos időszakához képest, elsősorban a továbbra is jellemző kedvezőtlen árfolyamhatások miatt" - nyilatkozta Hans Vestberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója. "Jelenleg azt tapasztaljuk, hogy az értékesítésre némi nyomás nehezedik. Az árfolyamhatásokon túl, ennek egyik fő oka a két nagyszabású mobil szélessávú lefedettségi projekt, amely Észak-Amerikában 2013 első felében tetőzött. Érzékeljük továbbá a hatását a Japánban tapasztalható kisebb aktivitásnak, amelynek az az oka, hogy egyre közelebb kerülünk egy nagy projekt befejezéséhez.

A cég közleménye szerint a kínai 4G/LTE tenderek tovább folytatódnak, és ezidáig két fő mobilszolgáltató döntött. Annak ellenére, hogy a 3G terén nem bír jelentős piaci részesedéssel, mindkét mobilszolgáltató az Ericssont választotta technológiai partnereként, és a jövőben e kezdeti pozíciónkra építve kívánunk terjeszkedni. Az európai piac kezd lendületbe jönni a folytatódó WCDMA/LTE beruházásoknak, illetve az egyik nagy mobilszolgáltató által tett jelentős beruházási-bejelentésnek köszönhetően. Az Ericsson jelenleg számos európai piacon növekedésről számolhat be, az árrések pedig szintén javulnak, ahogy a hálózatmodernizációs projektek fokozatosan véget érnek és nagyobb arányban foglalkozunk új kapacitások kiépítésével és az LTE üzletággal.

A makroökonómiai körülmények számos OECD-országban stabilizálódtak. Azonban a világ egyes részein továbbra is a bizonytalanság jellemző. Az iparág hosszú távú alapjai továbbra is vonzóak, és az Ericsson jó pozícióban van ahhoz, hogy továbbra is támogassa megrendelőit az átalakuló IKT-piacon" - foglalta össze Vestberg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!