Alex

A Nikon beperelte a Polaroidot

A Nikon szerint a Polaroid márkanevet birtokló Sakar egyik digitális fényképezőgépe, a Nikon 1-hez kisértetiesen hasonló Androidos terméket akar piacra dobni Polaroid iM1836 néven.

A képek alapján mindenki eldöntheti magában, hogy igaza van-e a japán cégnek vagy nincs, mindenesetre a kérdést ők egymás között nem tudták megoldani, így az ügy egy egyesült államokbeli bíróságon folytatódik. A Nikon célja megakadályozni a Sakar Internationalt abban, hogy legyártsák és árusíthassák a Polaroid iM1836-ot. "A Nikon hatalmas erőfeszítéseket tesz a megfelelő dizájn kialakítására, hogy termékei megkülönböztethetőek legyenek más cégek fényképezőgépeitől. Habár tárgyaltunk a Sakarral a probléma baráti megoldásáról, nem tudtunk egyezségre jutni, következésképpen a Nikon szükségszerűnek látta a kereset beadását." - írják sajtóközleményükben.

A Sakar először a januári CES kiállításon mutatta be az iM1836-ot, és másnak is feltűnt a tükör nélküli Nikon 1 J-modellel való hasonlósága, de azt is megjegyezték, hogy gyakorlati szempontból mennyivel másabb a felépítés az Android operációs rendszerrel, az érintőképernyővel és az optikába épített szenzorral. Akkor a Sakar 2013 első negyedévére tervezte a megjelenését 400 dolláros ajánlott áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!