Gyurkity Péter

Androidos telefonokra vinné át szoftverét a Microsoft

A Microsoft egyes értesülések szerint a HTC-vel tárgyal a Windows Phone operációs rendszer androidos okostelefonokon történő alkalmazásáról - a tajvani gyártó nem áll jól.

A napokban az üzleti körökben nagyon is megbecsült Bloomberg hírügynökség számolt be arról, hogy a Microsoft és a HTC képviselői jelenleg is tárgyalásokat folytatnak a Windows Phone szélesebb körű alkalmazásáról. Állítólag felmerült a szoftver alkalmazása jelenleg kapható androidos telefonokon.

Ennek értelmében a platform olyan, korábban megjelent készülékeken válna elérhetővé, amelyek jelen pillanatban az Android operációs rendszert futtatják. Ez elsősorban a gyártónak lenne kedvező lépés, hiszen így gyakorlatilag pluszköltség nélkül tudna piacra dobni új, módosított változatokat, növelve a meglévő kínálatot, egy újabb rétegnek kínálva ezen termékeket. Arról egyelőre nem beszélnek, hogy a két szoftver egyszerre, avagy külön-külön lenne csak megtalálható ezen készülékeken, így egyelőre mindkét verzió lehetségesnek tűnik. A Microsoft eddig a WP-licencdíj csökkentését, illetve annak teljes elvetését ajánlotta fel, hogy a lépés támogatására bírja rá partnerét.

A HTC egyébként olyannyira nem áll jól, hogy a harmadik negyedévet összefoglaló jelentésben első alkalommal közöltek nettó veszteséget. Az 1,6 milliárd dolláros bevétel mindössze arra volt elég, hogy 101,2 millió dollárt veszítsenek az elmúlt három hónapban, bár előbbi szám elsősorban a HTC One Mini csökkenő példányszáma miatt lett alacsonyabb - a hírek szerint a készülék burkolatának gyártásánál lépett fel késedelem, ez okozta a vártnál kedvezőtlenebb forgalmat.

A cég az utóbbi időben kénytelen volt elbocsátani alkalmazottainak egy részét, miközben üzleti titkok eltulajdonítása miatt indítottak ellene vizsgálatot, ezzel egy időben pedig az is felmerült, hogy eladnák a vállalatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caius marius #23
    A szomszédomnak is defy-je volt, de neki semmi baja nem vokt vele. Mondjuk ő pont csak játszott vele. Most már ez a telefon a gyerekénél van...
  • TomecK #22
    Hát, lehet, hogy a telfonom nem volt a lgejobb, de 3 éve vettem egy Motorla Defy-t. 2.3 android volt rajta, nem nyúltam hozzá. 3-4 havonta újra kelett húznom rajta androidot, úgy, hogy csak iGO volt rajta, meg telefonáltam és leveleztem vele. Nem volt rajta 100 hülye játék meg hasonló.
  • Jakuza1 #21
    Mobil keszulekek, ami magaban foglalja am a tableteket is, tudod.
  • caius marius #20
    A marketing célja véleményem szerint az, hogy a mindent, többek között még a "szart" is el tudd adni. Ha ez szerintet nem így van akkor tévedsz. A marketinget pont ezért találták ki! Elhitetnek az emberekkel bármit. Nincs ebben semmi sátáni. Egyszerűen az emberek így működnek. Persze nem mindenki, de a java így.
  • AgentKis #19
    Androidod fagyogatott?
  • AgentKis #18
    Lesz a google pléjen windows_phone_81.apk? XD
  • Jakuza1 #17
    Ebben igazad van viszont az MS koncepciojaban nincs. Hiaba is erolkodnek, az androidos piacra sok eselyuk nincs betorni, foleg olyan gany operacios rendszerrel, mint a mobil keszulekekre gyartott windows 8.1-el.
  • asgh #16
    Hogy kiben milyen érzést vált ki egy prémium minőségű cucc, az lehet marketing kérdése. Magát a minőséget viszont az emberek a saját tapasztalataikhoz mérik: ami megbízhatóan elvégzi az általuk elvárt feladatokat, arra azt mondják, hogy minőségi, ami nem, arra azt mondják, hogy szar, attól teljesen függetlenül, hogy mit próbálnak megetetni vele a marketingesek.
    Persze netes pótcselekvésként lehet mindenféle összeesküvés elméleteket gyártani a marketing sátáni hatalmáról, de a marketing csak addig működik, amíg _ráerősít_ a felhasználó tapasztalatokra és nem megváltoztatni akarja azokat.
  • torreadorz #15
    "Nekem érthetetlen, hogy egy néhány világcég hogyan tudja így elkaszálni magát, lsd. HP, Nokia, HTC, Kodak, stb...."

    Könnyen. Leginkább úgy hogy az irányitást átengedi a tech emberektől a pénzügyi embereknek akik viszont csak fél centivel látnak az orruk elé és az egész életüket a másnapi profit határozza meg.
    Igy aztán lemarad a trendről, másrészt beindul az ördögi kör ahol az igy csalódott szakik elvándorolnak más cégekhez. Ennek következménye meg az hogy a cég pillanatok alatt teli lesz büfé ruhatár szakos managerekkel, viszont a szakember gárda szintje a nullához kezd konvergálni... Aztán, hogy egy klasszikust idézzek: "... aztán jön a sikítás és a menekülés."
  • levente68 #14
    Bizony, a Nokia összeállása MicroSoft-tal nagy baklövés volt, mert letették vele a voksukat egy rossz emlékű és nem túl ígéretes oprendszer mellett.


    Valóban, legalább annyit kellett volna, hogy ezt is, azt is gyártanak és hamar kiderült volna, merre érdemes haladniuk.

    Sajnos, vagy sem, ezt élje meg mindenki saját élményként, az Android térhódítása minden elképzelést felülmúlt, bár sejthető volt régen már, hogy az lesz az uralkodó.

    Ha HTC pedig a győztes fronton sikeren elkaszálta magát, nem értem ki remél bármi jót, ha WP felé irányulnak... Mondjuk a rövidebb haláltusa is felfogható pozitívumként...


    Ami a másik, anno MS beterrorizálta HTC-t, hogy nem kapja a WP-t, ha Android-ozik, ennek az lett a vége, hogy az ostoba HTC képes volt részesedést adni az Android-os készülékei profitjából MS-nek, ahelyett, hogy a francba zavarta volna őket és akár teljesen Android-ra állt volna rá. Idióták...

    Aztán Apple is sikeresen környékezte meg HTC-t, aminek csak az lett az eredménye, hogy Apple féle marhaságokkal kaszálták el a következő csúcsmodelljüket...
    Idióták!

    Mondom ezt egykori nagy HTC rajongóként. Elsőkké küzdötték fel magukat szaros beszállítóból és megérdemelten ültek a trónon, aztán puhapöcsű bandaként lassan kivégzik magukat. Már csak vergődés a létük, kétségbeesett hülyeségeket hoznak.
    Simán uralhatnák a piacot, helyettük Samsung kapaszkodott a trónra és onnan hugyoz ma a többiek fejére. Pedig ezt HTC is elérhette volna, a küszöbén volt.

    Nekem érthetetlen, hogy egy néhány világcég hogyan tudja így elkaszálni magát, lsd. HP, Nokia, HTC, Kodak, stb....

    Nem a sarki fűszeres, akiről könnyű elhinni, hogy hipp-hopp kicsinálja magát egyedül hozott döntéseivel, hanem egy elméletileg komoly management által kormányzott 'hajó', ami bár lassan fordul és halad, de idő is több van a korrekcióra és komoly tartalékok vannak a kisebb bukások ellensúlyozására, de ezek a vállalatok süket és vak barmok irányítása alá kerültek, akik az üvöltő szirénák és villogó fények ellenére oldalra fektették a cégüket, mint a barom kapitány a Concordia-t...

    Hát, béke poraikra, csak a szépre emlékez(z)ünk!