Szekeres Viktor

Már a startnál beragadt a Riddick

Sajnos nem sikerült túl jól Vin Diesel harmadik Riddick-filmje, s ezt a rajongók is megérezhették, ugyanis jóval kevesebben váltottak rá jegyet, mint az előző epizód első vetítéseire.

Azért ennél többet vártunk. Legalábbis mi és a rajongók, mert a Universal stúdió az előzetes felmérések és jegyeladások alapján nagyjából 18-20 millió dolláros nyitóhétvégét remélt az Amerikában pénteken bemutatott Riddicktől. Nos, Vin Diesel filmjének nyitánya úgy tűnik, hogy beleeshet ebbe az intervallumba, hiszen pénteken 7,3 millió dollár bevételt termelt, ami nagyjából 18 milliós három napos teljesítményt jelet előre.

Ez a 38 millió költségvetéshez képest persze még véletlenül sem bukás, de ettől még sajnálatos, hogy az Amerikában nagyjából várható 40-45 milliós összbevétel nem fogja megközelíteni a Riddick - A sötétség krónikája 57 milliós bevételeit, viszont jó eséllyel meghaladhatja a Pitch Black 39 milliós számait. (A 2004-es film 24 milliós nyitóhétvégét produkált.) Üröm az örömben, hogy mivel folytatásról van szó, ezért várhatóan a nemzetközi bevételek valamennyire kompenzálni fogják a közepes amerikai szereplést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #15
    Mivel fos lett a 2. rész ezért nem túl sikeres a 3. A 2. meg azért lett sikeresebb mint az első mert jobb film lett és azt gondolták az emberek, hogy a 2 még jobb lesz, de aztán mégse. De mondjuk ez elég alap nem tudom miért kell 2-szer is elmagyarázni.... Én nem a történetvezetés szempontjából írtam a folytatást hanem cím alapján. Az emberek az alapján döntenek elsősorban.
  • tomboy013 #14
    Ha nem tévedek ez a 3. rész. Nem értem miért írtad hogy nem folytatták a 2. részt. Ez a folytatás. Én arról beszélek hogy a moziban általában az előző részek sikeressége határozza meg a következő rész bevételét.
  • zetortraktor #13
    Ezen nincs mit csodálkozni, persze, hogy ugyanazt írják ott is, hogy többet vártak, de nem rossz, mindenki egy forrásból dolgozik. Mondjuk az igaz, hogy az Origó hülye azzal, hogy előrejelzésekre hivatkozik, hiszen azok kit érdekelnek, a stúdió várakozásai többet mondanak, ők meg ennyit vártak, nem 20M-nál többet.
  • god25 #12
    Origó vélemény: "Az akció-sci-fi, amelyben Vin Diesel egy éjszaka is látó, szinte bármit túlélő egykori katonát/börtöntölteléket alakít, 18,7 millió dollárt keresett, ami ezen a hétvégén bőven elég volt a toplista első helyének megszerzéséhez. Az előrejelzések 20 millió fölé saccolták a Riddick nyitását, de a műfajában kifejezetten alacsonynak számító költségvetésből, 38 millió dollárból készült filmnek ez is erős start." Ennyit a Viktor köpködéséről. Kinek a pap..,.
  • kalapos01 #10
    Egyik fekás film a másikat. Igen. Éljenek az intelligens kommentek.
  • Hornymut #9
    Szerintem jó lett a harmadik rész, hozta az első rész hangulatát, és Riddick még mindig jó karakter. Már csak egy Escape from Butcher Bay és Assault on Dark Athena szintű játék hiányzik :-)
  • Zymkasithlord #7
    Hát én remélem,hogy még hasznot is fog termelni. Most néztem meg a World War Z valamit(mega fos a története),hát ha az jól telyesített akkor ennek is sikerülhet. Ráadásul én tuti megnézném a 2.rész történetének folytatását is. De kinek a pap,kinek a papné jön be. Nekem a papné tehát a Riddick,akinek meg a pap az meg nézze a Lehánylakot (alkonyat)nem tom hány részét.
  • endrev #6
    Nagyon jó volt a film. Hangulatos volt, minőségi volt a környezet, a CGI, élvezhető poénok voltak benne és stílszerű helyzetkomikum, nem úgy mint pl. a Tűzgyűrűben, méltó folytatása volt a Pitch Black-nek, amit a 2. résszel nem úgy folytattak, ahogy kellett volna, inkább volt az egy spinoff. Ennek kellett volna lennie a 2. résznek, a Sötétség Krónikájának pedig egy önálló filmnek kellett volna lennie, és akkor nem állna ki a karó vele (önmagában jó volt az is, csak épp nem a Pitch Black univerzumában, fel lehetett volna azt az egész sztorit építeni egy másik hasonló karakterrel, és akkor senki sem sírt volna).

    Nem a 2. részhez kell ezt viszonyítani, hanem az elsőhöz, ezt meg is mondták előre, ha nem is ennyire szájbarágósan.
  • endrev #5
    Megint egy Szekeres Viktor féle nevetséges elmélet. Köszönjük, Viktor.
  • kalapos01 #4
    Ezt az elméletet kábé 100 példával lehet cáfolni. Például a második elég nagy bukás lett. Azért sem folytatták.