Szekeres Viktor

Mozifilm készül a tavaszi bostoni robbantásokról

Alig pár hónapja történtek a nagy port kavaró robbantások Bostonban, és máris arról írhatunk, hogy készül a tervek szerint az események krónikáját és utóhatásait bemutató film forgatókönyve.

A Deadline értesülései szerint Eric Johnson és Paul Tamasy szerezte meg Casey Sherman és Dave Wedge Boston Strong című könyvének megfilmesítési jogait. A még megjelenés előtt álló könyv az április 15-i bostoni robbantásokkal foglalkozik, valamint az elkövetők utáni embervadászattal és a város lakóinak reakcióival. A könyv a tervek szerint 2014-ben jelenne meg.

Johnson és Tamasy igencsak otthon van a bostoni miliőben, no nem a Szájkosaras kosaras című gyerekfilm szkriptjéből ítélve, hanem azért, mert David O. Russell Oscar-jelölt drámájának, a The Fighter - A harcosnak is ők írták a forgatókönyvét. Érdekesség, hogy Johnson és Tamasy nemrég Sherman egy másik könyvének, a 2009-es The Finest Hoursnek a jogait is megvásárolta - az 50-es években játszódó történet filmváltozatát a hírek szerint Robert Schwentke fogja rendezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #2
    És ki nézi meg? Eszembe nem jutna olyanról filmet nézni, amiről pár hónapja tudósított a vérszomjas híradó az összes csatornán. Egy film magáról a mentésről ötlettelen, az áldozatoknak az előtörténete érdektelen, a merénylő szemszögéből és az előkészületekről meg senki se merne filmet csinálni. Marad az, hogy az áldozatok hősök, a mentésben résztvevők hősök, a túlélők hősök, mindenki könnyezik majd, és természetesen az Oscar szezonban mutatják be Kathryn Bigelow legújabb rendezését.
  • KRTuning #1
    Ezt ki nem látta előre?