Szekeres Viktor

A Superman-reboot a gyenge képregényfilmek közé került

Még mindig pozitív kritikából érkezett több Az acélemberre, azonban Zack Snyder rendezése bombameglepetésre így kikerült azon meglehetősen sok szuperhősös film köréből, mely bejött a kritikusoknak.

Úgy tűnik, hogy eldőlt a nagy kérdés, ugyanis már több, mint 200 hivatalos kritika jelent meg Amerikában Az acélemberről (Man of Steel) és ezek közül 121 lett pozitív, 92 pedig negatív. Az 57%-os mutató pedig a kritikákat összesítő oldalon, a RottenTomatoes-on bizony rohadt paradicsomot jelent, hiszen a "frissesség" határa 60%.

Mindez valahol meglepő, hiszen az elmúlt évek nagy képregényfilmjei, főleg, ha szuperhősök voltak bennük, igazi kritikuskedvencek volt. A sötét lovag például 94%-os, a Vasember 93%-os, A bosszúállók és a Pókember 2 92%-os mutatóval büszkélkedhetett, de még a tavalyi X-Men: Az elsők is 88%-ossal, ami azt jelentette, hogy csak majdnem minden tizedik kritikája lett negatív. 57%-os minősítésével Az acélember olyan filmek közé került, mint a Penge 2 (59%), az X-Men 3 (57%), illetve a Penge (55%). Ezeknél is gyengébb, 50% alatti értékelést olyan képregényes filmeknek sikerült kiharcolnia, mint a Daredevil (45%), az első Farkas-film (38%), valamint a Fantasztikus Négyes-filmek, a két Szellemlovas és a két Megtorló. No meg persze a Zöld Lámpás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #10
    Heh, nekem pl az újkori pók-mozik az 50%-os tetszési indexet sem érik el, viszont pl az x-menek simán 80%+osak, Snyder mozijai meg mind 90%-on állnak az értékítéletemben. Nem tetszhet mindenkinek minden film...
    Azonban a Rotten-t nem tartom mérvadónak, ugyan úgy, ahogyan egyéb kritikákat sem. Max ad 1 támpontot, de azt úgyis csak az adott film megnézése után tudja az ember, hgoy számára jó film-e.
  • Zombee #9
    Semmi esetre sem adnék 100%-ot azoknak sem, csak meglepett, hogy ilyenek az arányok. 38-nál többet adnék a Rozsomákra, de nem 100-at. Legyen 70, az sokkal reálisabb.
  • Etinger #8
    Főleg, hogy azért az X-Men 3 mérföldekkel jobb volt nála, de ha nagyon kritikus akar lenne az ember, akkor is maximum egy szintre teszi a kettőt. De komolyan 92% lett a Spidey 2? Utána nézek már, annyira hihetetlen.

    Megnéztem, 93%. Ami viszont "mókás", hogy a Spiderman 3, ami köztudottan a legnagyobb trágya a Pókember filmek közt, 63% ... Komolyan jobb mint az X-Men vagy ez a Superman? He?

    Szakmai szempontból egy nulla a Rottenbizbasz, hiába akarja pont az ellenkezőjét állítani magáról.
  • Etinger #7
    Pókember 2 92%-os eredménye úgy aránylag belövi, mennyire vehető komolyan a RottenTomatoes.
  • Andrews2007 #6
    S még sok helyen csak a jövő héten mutatják be, mint pl nálunk is.
  • endrev #5
    Zombee, mivel azok az eredmények egy átlagot jelentenek, tehát benne van néhány akár 100%-os pontozás is, lényegében annyi történt, hogy Te azok közé tartozol, akik magas százalékot adtak ezeknek a filmeknek (most nem nézve, sőt át sem gondolva, hogy én mit gondolok róluk). A nagy kérdés a te esetedben is és a sok negatív véleményű kritikus esetében is az, hogy vajon azért tetszett neked, ami nekik nem, mert igénytelen és műveletlen vagy, így mondhatni akár egy kacsatáncot is el lehet neked adni, vagy azért nem tetszettek ezek az adott filmek sok (a több) kritikusnak, mert ők a műveletlenek és dilettánsok, így nem ismerik fel a valódi szellemi és szakmai értékeket (vagy ha fel is ismerik, valamilyen más szempontrendszer szerint ítélnek).

    Ez szerintem örök kérdés marad, hiszen nincs illetékes szakhatóság, afféle "Legfelsőbb Bíróság".

    Egyébként én is inkább az utóbbit szoktam tapasztalni: tehát mintha szellemileg vak lenne a 200 kritikus nagy része (ergo nem való kritikusnak). De ez is egy szubjektív megfigyelés.
  • Chris05 #4
    Péntek estig Amerikában és 25 országban 196 millió dollár sikerült a filmnek összeszedni.
  • Chris05 #3
    Érdekes, hogy arról nem ír az sg, hogy milyen bevételt produkált az első napon LA-ben. Az is megérne egy elemzést.
  • Zombee #2
    Érdekesek ezek a kritikák, a Pókember 2 92%-a pl. érthetetlen. A Daredevil rendben van, de pl. a két Megtorló jól sikerült, a 2004-es korrekt akciófilm, a War Zone viszont az utóbbi évek egyik legjobb öldöklése. Nekem a Rozsomák is tetszett, érthetetlen a 38%, ami még a Daredevilnél is kevesebb.
  • G22 #1
    Kíváncsi lennék arra, ha 100milliós reklám(Nokia stb) nem lett volna,bukott e volna a film..?