MTI

Pillantás 2012 filmjeire

Éveken át a Harry Potter-filmek jelentették a biztos kasszasikert, a varázslótanonc kalandjait feldolgozó széria azonban véget ért, Potter helyét pedig átveszik a hobbitok és a szuperhősök, de 2012-ben George Clooneyt is láthatja a közönség apaszerepben, Meryl Streep pedig a Vaslady, Margaret Thatcher bőrébe bújik.

Hosszú távollét után visszatérnek a filmvászonra a Muppet Show híres szereplői, a musicalfilm forgatókönyvét a többek közt az Így jártam anyátokkal című vígjátéksorozat szereplője, Jason Segel írta és ő vállalta a produceri feladatokat is. Az év elején diadalmenet várhat a The Artist című fekete-fehér némafilmre, amelyet az Oscar-díj nagy esélyesei között tartanak számon. A francia alkotás - Michel Hazanavicius munkája - szavak nélkül is nagy elismerést vívott ki magának, csakúgy mint a főszereplő Jean Dujardin. A film zenéje csemegének számít.

Február közepén érkezik a magyar mozikba George Clooney új filmje, az Utódok című tragikomédia, amelynek rendezője Alexander Payne. Clooney új oldaláról mutatkozik be a Hawaii-szigeteken játszódó alkotásban: túlhajszolt apát alakít, akinek felesége balesete után gondoskodnia kell két lányáról. Az Utódok előtt bemutatkozik Magyarországon a Meryl Streep főszereplésével készült Vaslady, Margaret Thatcher portréja Phyllida Lloyd rendezésében. Bár Streep alakítását dicsérték az első kritikák, a forgatókönyvet azonban nem.

2012-ben egyesítik erejüket a Marvel szuperhősei: a veszély akkora lesz, hogy nem lesz elég egy hős, majd' mindre szükség lesz. A Bosszúállók sorába áll Hulk, a Vasember, Thor, Amerika kapitány, de a Fekete özvegy is. Robert Downey Jr. mellett Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Mark Ruffalo, Jeremy Renner és Chris Evans is látható lesz az "all-star válogatottban". Nem múlhat el a 2012-es év újabb folytatások nélkül: érkezik a Men In Black harmadik része, a Pókember és a Jégkorszak rajongói pedig már a negyedik részre számíthatnak. Huszonharmadik bevetésére indul James Bond, véget ér viszont az Alkonyat vámpírszéria.

A Nextmovie.com szerint a legnagyobb izgalmakkal várt film a The Hunger Games, amely sokak szerint az Alkonyat örökébe léphet a fiatalok körében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mister #6
    "Potter helyét pedig átveszik a hobbitok"
  • Bendzs #5
    Pont ez volt az első gondolatom amikor végigolvastam a 4. bekezdést... :D
  • Picizöldfül #4
    számomra bántja a szemem az alább kihagyottak:The Dark Knight Rises?Prometheus?The Hobbit? továbbá ami annyira nem várt,de jön:John Carter,Battleship,Total Recall folytatások:Titánok Harca 2,The Expendables 2,G.I. Joe 2,Silent Hill 2,A szellemlovas 2,Madagaszkár 3,UnderWorld 4...és még rengeteg film.
  • kissssss #3
    "véget ér viszont az Alkonyat vámpírszéria."

    hála a jó égnek.
  • mesor #2
    Azért csak megemlítettem volna a The dark knight rises-t is! ;)
  • Zombee #1
    Sose volt még ennyire kemény mozis évünk!