MTI

Erkölcsre nevelés Megasztár helyett Kínában

Hiába vonzott négyszázmillió nézőt, átlépte a megengedett időkeretet, így leveszik a kínai Megasztárt a műsorról. Helyette erkölcsi javító célzatú, valamint közbiztonsággal, házimunkával kapcsolatos programokat sugároznak majd.

Több százmillió tévénéző bánatára szünetel jövőre a Super Girl című műsor, a magyar Megasztár legnépszerűbb kínai megfelelője. A 2004 óta a Hunan műholdas adón sugárzott show idei szezonja múlt hét pénteken ért véget, ám az állami rádió, film és televízió főhivatal (SARFT) döntése alapján a csatorna 2012-ben sem a Super Girllel, sem pedig más, tömegeket vonzó tehetségkutató műsorral nem jelentkezhet. Mindezt azért, mert a Hunan TV több alkalommal túllépte a SARFT által 2007-ben meghatározott maximum időkeretet, és gyakran három órán át tartó fordulókkal jelentkezett.


A fiatal nézőkre gyakorolt káros hatásokra hivatkozva a hatóság négy évvel ezelőtt úgy határozott, hogy a tehetségkutató műsorok csak főműsoridőn kívül - vagyis este fél nyolc és fél tizenegy közt nem - és legfeljebb napi két órás időkeretben sugározhatóak. A Hunan TV ugyan értesült a szabályozásról, ám nem szentelt annak elegendő figyelmet, a hatóság ugyanis később semmilyen dokumentumban nem hivatkozott arra - nyilatkozta a China Daily újságnak a televízió magát megnevezni nem kívánó egyik munkatársa. A csatorna tudomásul vette a döntést, a jövőben erkölcsi javító szándékú, valamint közbiztonsággal, házimunkával kapcsolatos programokat ad majd a tehetségkutató helyett - mondta hétvégén Li Hao, az adó szóvívője.

Egyes források szerint ugyanakkor a szabályozás megszegése csak indokként szolgált a rendkívül népszerű és a leginkább innovatívnak tartott adó diadalmenetének megfékezésére. A csatorna az elmúlt években főképp amerikai stílusú műsorok adaptálásával fiatal tévénézők tömegeit vonzotta a képernyők elé, komoly konkurenciát teremtve ezzel az állami televíziónak, a CCTV-nek. A Hunan TV emellett az idén 201 milliárd jüanra (6540 milliárd forint) becsült hirdetési bevételek jelentős hányadát is zsebre teszi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Relixo #10
    +1
  • tiaro #9
    Egy dolog a fosreality, meg a tehetségkutató. Kutyát sem érdekli, világos. De aki helyette inkább ilyen szart nézne, az sem normális.
  • tmk #8
    Egy dolgoz elfelejtetek ezeknek a fiataloknak vannak szüleik nekük kellene meghatározni mit nézhet a gyerek és mit nem, ha tőlük nem kapják meg a megfelelő nevelést akkor tökmindegy mit néz a tvben...
  • LiveMan #7
    Helyes! Elég a nyugati fospermettel!
  • Bulics #6
    Köszönjük!
  • Vogel #5
    Nagyon helyes lépés! Ide is ez kéne. Gyökerestül kéne kivágni a gazt, megszüntetni a zombi adókat és műsoraikat.
  • Narxis #4
    Hülyék vagytok.
  • egyember1 #3
    nekem az tunik borzasztoan ironikusnak, hogy az allami televizionak CCTV a neve. :)
    Amugy ja, mindenki hulye.
  • Bulics #2
    Tényleg egyetértek veled. Nem akarom sokadszorra leírni, de tényleg borzasztóak meg eszeveszett buták a mai fiatalok, és írom én ezt úgy, hogy én még csak 25 éves vagyok.
  • alien47 #1
    Ez kellene itthon is. Talán kevesebb lenne az agy-mosott zombi. A jelenlegi fiatalok hihetetlen módon neveletlenek, illemet nem ismerik. Ami még el is menne, de a legtöbb egy életképtelen bamba egysejtű! Mondjuk, aki a nyaló világ, big bráneren nő fel mi legyen elméleti asztrofizikus?