Szekeres Viktor

Megfagyott a magyar mozis lista

Moziünnep volt, mindenki tódult a mozikba, kihasználva az olcsó jegyek által nyújtott előnyöket, s azok árát a megnövekedett büféfogyasztással kompenzálta. Így mindenki jól járt, csak a heti premierfilmek nem.

Legyen elég annyi, hogy az egyik premier, a magyar Hitvallók és ügynökök a 70. helyen debütált 68 nézővel, míg a Pánikfalva nézettségéről még adatunk sincs. Így hát nagyjából minden maradt a régiben, az eddigi toplistás filmek megőrizték helyezésüket. Maradt az első Budapesten továbbra is a Végső állomás - már, ha a bevételeket nézzük, hiszen a 12530 néző hétvégén 19,82 millió forintot hagyott a pénztárakban, ami 20%-os bevételcsökkenést jelent múlt héthez képest és továbbra is teltházas előadásokat.

Azonban a 3D horror teljesítménye nézőszám tekintetében csak a 8. helyre lett volna elég, hiszen a Moziünnepes filmek közül a Becstelen brigantyk 28623 fővárosi nézővel még 14,3 millióval tett hozzá az eddigi, 100 milliót meghaladó bevételéhez. A lista további helyein akárcsak múlt héten, a Rágcsávók, a Hajsza a Föld alatt, a Másnaposok és a Férj és féleség található. Egyetlen top20-as premier előtti film volt, a Pippa Lee 4 élete, melyet 2645-en láttak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #19
    Tudom hogy végül nem volt P13. Eredetileg akarták, többször átrakták a bemutató dátumát, végül csak DVD-re jött ki. Ráadásul abból sem a vágatlan.
    Egyetértek, nagyon fővároscentriuks az ország, minden téren, legyen szó moziról, koncertről, vagy épp állásról. Kelet-Magyarországon meg mindenből még rosszabb a helyzet, mint nyugaton, főleg Szolnok, Békés, Bács-Kiskun meg Szabolcs térsége.
  • winnie #18
    "az új Péntek 13, illetve csak kevés helyen megy. Nálunk Szolnokon pl. nem volt 2D-s kópia a Véres valentinből (bár lehet nálunk máshol se), nem volt Drag Me to Hell, nem lesz District 9 sem."

    nem volt P13 sajnos sehol, a VV-ből meg nincs is 2D kópia az országban. viszont D9 lesz majd mindenhol idővel, csak kis forgalmazó hozta be és először a saját mozijaiban teríti.

    "És lefogadom, hogy a Halloween 2 sem jut el nagyon vidékre. Pedig a 9,5 millióból kb 8 vidéken él."

    ebben teljesen igazad van és ha a H2 mozis lesz, el fog jutni vidékre, viszont annyira budapest centrikus az ország, hogy az a 20% fővárosi generálja a mozis bevételek 65%-át, így valahol érthető, hogy őket részesítik előnyben.

    ettől még nem jó a helyzet, de érthető.
  • winnie #17
    "Mégis a mozis bevételek láttán döntenek többnyire a folytatásról, kevés film van, amit a DVD sikere jutta folytatáshoz, esetleg only DVD-ről"

    nem, nem csak a mozisok alapján. minden filmnél nézik a DVD-t is. hiába nézték sokan a superman visszatért vagy más filmeket, nem lett belőle folytatás. viszont lett folytatása sok kevésbé sikeres, de dvd-n arató filmnek.

    tévés siker valóban nincs sok, bár a hannah montana is a tévé miatt került moziba, de ez annak köszönhető, hogy tévéfilmek eleve nagyon minimális számban készülnek. (dvd-ről moziba már jóval több akad.)
  • Zombee #16
    Ne csak az amcsi producerekre gondolj... a magyar adatok is hatással vannak valamire, történetesen a honi bemutatókra. Ezért csúszott a T4 is az Éjszaka amúzeumban 2 miatt, és van, ami be se jön a mozikba, pl. az új Péntek 13, illetve csak kevés helyen megy. Nálunk Szolnokon pl. nem volt 2D-s kópia a Véres valentinből (bár lehet nálunk máshol se), nem volt Drag Me to Hell, nem lesz District 9 sem.
    És lefogadom, hogy a Halloween 2 sem jut el nagyon vidékre. Pedig a 9,5 millióból kb 8 vidéken él. Csak épp nem jár moziba, lewarezolja kamerásan, én meg várhatok a DVD-re, vagy jobb híján én is letölthetem valamikor, mert egy pesti mozilátogatás alaphangon lenne 4-5ezer Ft, amit egy másfél-két órás filmért aligha csengetek ki (vonat, mozijegy, esetleg bkv jegy, bár a nyugatinál westendben van mozi, szóval bkv-t meg lehet spórolni). Pesten nyilván ugyanez az arány a letöltést illetően, mint vidéken, csak sokkal több ember van egy rakáson, jobban megtelnek a mozik.
    Szolnokon összesen élnek annyian, ahány ember megnéz a fővárosban egy sikeresebb filmet.
    Anno premier előtti Karib tenger kalózai 3-on félház volt.
  • Zombee #15
    Mégis a mozis bevételek láttán döntenek többnyire a folytatásról, kevés film van, amit a DVD sikere jutta folytatáshoz, esetleg only DVD-ről egyenesen a moziba. Olyanról meg nem is hallottam, hogy valami a tévés sikerek után kapjon mozis folytatást. Talán a High School Musical, legalábbis nálunk az csak tévében indult, nem tudom Amerikában mozifilm volt-e az első rész.
  • winnie #14
    " Még egy szinkront se tettek a film alá, így nem kell csodálkozni...."

    ami ezúttal remek döntés volt, hiszen a film így is jól teljesít.
  • winnie #13
    "Ezzel csak az a baj, hogy a nagy filmeket a mozis bevételek tartják el"

    ez butaság. nem nagyon van olyan film, ami moziban nyereséges lehet. még egy transformers 2 is hoz 400 milliót, ami 200 milliós költség és 70 milliós marketing mellett jelent meg és abból a 400-ból 200 sem jut el a stúdióhoz.

    a nagy pénz a dvd-ben és a tévés jogokban van.
  • CaptainRumi #12
    azt, hogy nem tettek szinkront a film alá én mindenképpen pozitívumként említeném meg.
  • KAWAszaki #11
    Csak a számokról annyit :
    Idézem:
    "A Becstelen brigantyk már a bemutató hétvégéjén az első helyet szerezte meg a kasszánál a tengerentúlon.
    Az Egyesült Államokban és Kanadában 37,6 millió dollárral zárt - ez Tarantino karrierjének legerősebb nyitánya, öt évvel ezelőtt a Kill Bill 2 csak 25,1 milliót hozott. A külföldi bevételi adatokat is hozzáadva az alkotás 65,1 millió dolláros bevételt könyvelhetett el, a film így már a nyitóhétvégén majdnem visszahozta a 70 millió dolláros gyártási költséget."

    Ne aggódj a mozis bevételek miatt. Gondolod, hogy egy amcsi film producerei számolnak a magyar mozis bevételekkel?
    Itthon ez a forgalmazó és a mozik üzlete.
    Szerinted ők érdemelnek egy lyukas garast is a munkájukért? Még egy szinkront se tettek a film alá, így nem kell csodálkozni.... 14M így is szép pénz egy hétre, nem kell őket félteni.
  • Zombee #10
    Ezzel csak az a baj, hogy a nagy filmeket a mozis bevételek tartják el. Kizárólag DVD-re szánt filmeknél bizony jócskán spórolni kell az esetek nagy többségében, színészeken, látványon, rendezőn, forgatókönyvírón. Nem azt mondom, hogy nincsenek jó only-DVD filmek, sok van, de pl. egy Csillagok háborúját így nem lehetne megcsinálni.