Szekeres Viktor

Tömegek a Moziünnepen

Szeptember 17 és 20. között Moziünnep, és már a csütörtöki napon kiderült, hogy ha korlátozott időre szól a jegyár-akció, akkor bizony harmadannyiért háromszor annyian moziznak. Kár, hogy mindez egész éves akció esetén nem így történne.

Azért pár adat a mozijegyek olcsóságát éljenzőknek: az első napon Budapesten több mint 22 000 mozijegy kelt el. Ez a nézőszám meghaladja a tavalyi csütörtöki látogatottságot. A legtöbben, 6427-en a Westendben moziztak, az Arénába 4396-an, a Mammutba 3243-an, a Corvin Filmpalotába 2404-en, a Lurdyba 1919-en, a Sugárba pedig 1084-en mentek.

A filmek közül Tarantino új alkotása, a Becstelen brigantyk vonzotta a legtöbb nézőt, a fővárosban 5026-an váltottak rá jegyet. A másik két dobogós film a Hajsza a föld alatt, és a Férj és féleség lett, de sokan voltak kíváncsiak Pedro Almodovar új filmjére, a Megtört ölelések-re is.

Bár a vidéki látogatottsági adatok ilyenkor csak részlegesen állnak rendelkezésre, azt már lehet tudni, hogy Szegeden több mint 500-an moziztak, és a Rózsaszín sajt közönségtalálkozója is sikernek bizonyult. Pécsett az Uránia moziban 327-en váltottak jegyet, Békéscsabán pedig 370-en moziztak, háromszor annyian, mint egy átlagos csütörtökön.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lamella #11
    Szomorú, ha valaki csak ezt látja meg benne...

    "a meg persze az amcsik a legfaszábbak "

    Ez honnan? :) Az egész filmben talán, ha volt 3-4 amerikai karakter. S a végkifejlet sokkal inkább múlott Hans Landa (német) és Shoshanna (zsidó) karakterein, mint az amcsikon.
  • TeDDyRuSh #10
    Bár elég sok filmet láttam a felmovultatott filmek közül de találtunk egy jó angol feliratos vígjátékot haverral és beültünk. Azt hittük, hogy alig leszünk, de majdnem a fél termet feltöltöttük. Igaz a végére a fele társaság maradt, de jól éreztük magunkat. Jó volt látni, hogy teli az előtér, ez egy kicsit megdobta a hangulatot. A pultos csajszinak is jobb volt a kedve, gondolom nem cseszik le, hogy nincs forgalom:)

    A Becst. Br. meg szerintem is jó volt. Aki szereti Tarantino-t, az tudja miről szól a film, mit akart megmutatni, és miért így.
  • diablo1336 #9
    Sztem hatalmas film volt! Aki vágja a 2. vh-t vágja hogy mi lehet igaz és nagyából mi nem. Innentől kezdve nem történelmi hűséget nézi a filmben, hanem mondjuk Brad Pitt olasz akcentusát röhögixd
  • CaptainRumi #8
    -hogy
  • CaptainRumi #7
    nyilvánvalóan van igazságtartalma annak amit írtál, de az nagy merészség, hogy kijelenteni, hogy erről szól és ez alapján leszarozni a filmet.
    "Szerintem" egy Tarantino filmben mellékes mi a történet, inkább a dialógusokon, a jeleneteken, ezek kivitelezésén és a színészi játékon van a hangsúly.
  • winnie #6
    keress rá a neten, ne egy embertől várd a választ, ha nem sikerült megértened. ez nem "szerintem" kérdése.
  • jeti00 #5
    szted miről szól? :D
  • CaptainRumi #4
    ja kb. erről szól...
    te meg kb. hülye vagy.
  • jeti00 #3
    a Tarantinos szutyokkal nem sokat veszítettetek, katasztrófa az a film...
    kb arról szól h h lehet megalázni a németeket, csonkítsanak és skalpoljanak agyba főbe ^^ na meg persze az amcsik a legfaszábbak
  • viizo #2
    dettó, én is hiányoltam a brigantikat Bcsabáról.

    Így maradt a gettómilliomos és majd vasárnap a hajsza a föld alatt.