Ötvös Tibor

Jackie Chan a Karate kölyök remake-ben?

A legújabb hírek szerint Jackie Chan lesz Will Smith fiának tanítója a Karate kölyök feldolgozásában. A sztori szerint azonban nem Mr. Miyaginak hívják majd az "idős" mestert.

Korábban már beszámoltunk róla, miszerint Will Smith produceri felügyelete mellett és Jaden Smith főszereplésével feldolgozásra kerül a sokunk számára igazi klasszikusnak számító Karate kölyök. Eddig elég kevés információ látott napvilágot, ám ma végre újabb dolgokat tudhattunk meg a remake-ről.



A legfontosabb, hogy a mostanában Hollywoodban nem túl foglalkoztatott Jackie Chan tárgyal az ifjú Smith oktatójának szerepéről. "Jó" hír, hogy a forgatókönyvírók annyira megváltoztatták a sztorit - a főszereplő óvodás lesz -, hogy Jackie karakterét nem Mr. Miyaginak hívják majd.

A rendezésre is sikerült egy "profit" leszerződtetni. Az ÖcsiKém direktora, Harald Zwart szerint a forgatást még idén elkezdik Pekingben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • diablo1336 #10
    Olyan szívesen végig néznén a réig filmjeit Jackienek de nem tudom hogy honnan szerezhetném be csak ugy mint Bruce Lee kultikus filmjeit is beszerzném ha lenne ré lehetőségem. Ha esetleg vki tudna tanácsot adni.:D amugy vmelyik nap votl a karate kid a tv-ben:P
  • cateran #9
    olvasási vagy szövegértelmezési gondjaid vannak? kinai eredetü OKINAWAI harcművészet...az hogy japánban is elterjedt még nem jelenti,hogy japán..tudod shaolint is oktatnak pl. az USA-ban,de ettől még nem amerikai...
  • HyD #8
    akkor csak kilyukadtál végre oda, hogy egy kínai gyökerekkel rendelkező ámde mégis japán harcművészet. Ebben az esetben pedig megint csak vicces, hogy kínai lesz a mester. Igaz Jackie, már meg szokhatta, ő részeges karatét tanult a részeges kung-fu helyett hála a magyar fordítóknak.
  • Scroll #7
    Nem is hívhatják Mijaginak, hiszen Jackie Kínai! Mijagi meg japán volt.
  • cateran #6
    Kijavítlak:)
    "A karate-do egy indiai-kínai fejlődéstörténetű, okinawai eredetű pusztakezes harci művészet, amely feltehetően a XVII. század elején alakult ki a szigeten. Alapjául a kínai Shaolin-irány szolgált, bár egyesek sziámi hatást is feltételeznek. Az eredetileg Okinawa-Te-nek nevezett (okinawai kéz) pusztakezes módszert később már karate-jutsu (kínai kéz művészete) néven ismerték. Amikor a művészet japánba került, az okinawaiak nagy felháborodására nevét úgy változtatták meg, hogy a KARA szót más jellel írták le, ami az azonos ejtés ellenére nem kínait, hanem "üreset" jelentett. A karate-do elnevezés tehát japán, szó szerinti jelentése: "üres Kezek útja", ahol az "út" (Do) szellemi utat, spirituális ösvényt, életutat, életmódot, gondolkozásmódot jelöl. "
  • Shiwo #5
    javítsatok ki, ha tévedek, de a karate tudtommal jappán küzdősport..vicces, hogy egy kínai kungfu-s fogja "oktatni" a filmben..
  • Szkifi #4
    Remélem Sammo Hung ott fog virítani az ellenség mestereként :D
  • torcipepe #3
    Smith-nek nincs más dolga, mint saját kölykének filmet csinálni??
  • berserk87 #2
    Azt azért nem hiszem, hogy ovodást fog alakítani benne Will fia, lévén hogy már 10 éves és mire elkezdik a forgatásokat 11 lesz. Gondolom arra akart célozni a cikkíró, hogy az eredetiben a főszereplő Ralph Macchio 23 éves volt és emiatt nevetségesnek tűnik ez a feldolgozás. Lehet hogy ezért egy kicsit gyerekes lesz a film, így én nem is várok tőle sokat. Nem tudom elképzelni, hogy kikkel fog verekedni a kölyök, talán a gonosz hatodikosokkal?

    Harald Zwartot illetően is vannak kételyeim. Nem tartom túl komoly rendezőnek. A kémkölykök és a Rózsaszín párduc 2. részének a rendezése legalábbis nem túl bíztató jel, bár egyik filmet se láttam és nagy valószínüséggel soha nem is fogom.

    Ha Jackie-t tényleg leszerződtették, akkor lehet hogy mégse lesz rossz a film, bár szerintem az elmúlt 15 évben sokkal gyengébb filmeket készített, mint azt tette korábban(bár a Rush Hour filmek tetszettek, de a többi meg sem közelíti például a Részeges karatemester vagy a Rendőrsztori szintjét). És láttam tőle több kifejezetten rossz filmet is mostanában, ezért már az ő neve se garancia a jó filmre.

    Amúgy Stephen Chow is leszerződött a filmhez, aki szerintem remek színész és rendező, legalábbis a Pofonok földje című filmje remekül sikerült és a többi filmje is nézhető. Benne bízok talán a legjobban, bár nem hiszem hogy rajta fog múlni hogy milyen is lesz ez a film.
  • Mister #1
    2 év alatt 3 hálivúdi film az már nem túl foglalkoztatott?
    najó, a kungfupandában csak hangalámondott.